ΔΙΕΘΝΕΣ
25/07/2017 08:59 EEST | Updated 25/07/2017 08:59 EEST

Ρήξη στις σχέσεις Τίλερσον-Τραμπ. Αναφορές σε ΜΜΕ πως ο Υπουργός Εξωτερικών σκέφτεται να παραιτηθεί

Carlos Barria / Reuters
U.S. President Donald Trump (R) sits next to Secretary of State Rex Tillerson during a bilateral meeting with China's President Xi Jinping (Not Pictured) at Trump's Mar-a-Lago estate in Palm Beach, Florida, U.S., April 7, 2017.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τη θέση του πριν από το τέλος του χρόνου εξαιτίας των πολλών διαφωνιών που έχει με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, ανέφεραν σήμερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Τίλερσον έχει πολλές διαφορές με τον Λευκό Οίκο, μεταξύ αυτών και αναφορικά με την αμερικανική πολιτική απέναντι στο Ιράν, μετέδωσε χθες Δευτέρα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Αν και ο υπουργός Εξωτερικών είναι αποφασισμένος να παραμείνει στη θέση του ως το τέλος του έτους, δύο πηγές δήλωσαν στο CNN το Σαββατοκύριακό ότι δεν θα τους εξέπληττε αν αποχωρούσε ακόμη νωρίτερα.

Και οι δύο πηγές επεσήμαναν ότι έχουν γνώση των συζητήσεων που έχει κάνει ο Τίλερσον με φίλους του εκτός Ουάσινγκτον και επεσήμαναν ότι έχει ενταθεί η αγανάκτηση του υπουργού, ενώ έχουν αυξηθεί οι αμφιβολίες του ότι θα τερματιστεί σύντομα η αντιπαράθεσή του με την Ουάσινγκτον.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post