ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/08/2017 13:13 EEST | Updated 10/08/2017 13:13 EEST

Ελληνίδα είχε μετατρέψει το σπίτι της σε οίκο ανοχής – Έρευνες και στην Αθήνα

eurokinissi

Σε οίκο ανοχής είχε μετατρέψει το σπίτι της μία 54χρονη Ελληνίδα στην περιοχή της Θήβας.

Ύστερα από πληροφορία που έλαβαν αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, μπήκε μικροσκόπιο η συγκεκριμένη οικία, όπου διαπιστώθηκαν ύποπτες επισκέψεις γυναικών από τη Μολδαβία, οι οποίες παρέμεναν για ώρες στο εσωτερικό, αλλά και ανδρών. Έτσι, την Τετάρτη προχώρησαν σε έρευνα, διαπιστώνοντας ότι η 54χρονη ιδιοκτήτρια του σπιτιού λειτουργούσε κρυφά το χώρο ως παράνομο οίκο ανοχής. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τόσο την 54χρονη όσο και δύο γυναίκες, ηλικίας 29 και 32 ετών, από τη Μολδαβία. Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο Μολδαβές συνευρίσκονταν ερωτικά με «πελάτες» έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι γυναίκες δεν ήταν εφοδιασμένες με βιβλιάριο υγείας και πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, ενώ δεν είχε εκδοθεί άδεια εγκατάστασης και χρήσης του σπιτιού ως οίκου ανοχής.

Στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.740 ευρώ, καθώς και άλλα πειστήρια.

Στο μεταξύ, έρευνες σε οίκους ανοχής έγιναν και στο κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας ανθρώπων. Χθες Τετάρτη συνελήφθησαν σε τέσσερις διαφορετικούς οίκους ανοχής εφτά γυναίκες, εκ των οποίων τρεις Ελληνίδες, δύο Ουκρανές, μία Βουλγάρα και μία Ρωσίδα, οι οποίες κατηγορούνται για διευκόλυνση ακολασίας, παραβίαση σφραγίδων και παράβαση των νόμων περί εκδιδόμενων προσώπων και περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.