ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/05/2017 06:40 EEST | Updated 12/05/2017 06:40 EEST

Το θρυλικό σήμα της Ολυμπιακής φωτίστηκε ξανά

giannis konstantatos/facebook

Μετά από 20 χρόνια το παλιό, πρώτο σήμα της Ολυμπιακής που βρίσκεται στην ανακαινισμένη πλατεία στη συμβολή της Λ.Βουλιαγμένης με τη Μαρίνου Γερουλάνου, φωτίστηκε ξανά θυμίζοντας μια άλλη εποχή.

Πρόκειται για το σήμα κατατεθέν της περιοχής εδώ και χρόνια και συγκεκριμένα από το 1973 που έγινε η ανέγερσή του. Εξαιτίας της αλλαγών των δυο τελευταίων δεκαετιών το σήμα αφέθηκε στην τύχη του αλλά με πρωτοβουλία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης έγιναν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής με αποτέλεσμα το σήμα της Ολυμπιακής να ανάψει και πάλι.

Μάλιστα διοργανώθηκε και ειδική τελετή από τον Δήμο ενώ παρόντες ήταν εκατοντάδες πολίτες, εκπρόσωποι του Δήμου και της αεροπορικής εταιρείας καθώς και πιλότοι και αεροσυνοδοί ντυμένοι με τις ρετρό στολές της Ολυμπιακής.

Σημειώνεται πως ο ιδρυτής της αεροπορικής εταιρείας, Αριστοτέλης Ωνάσης είχε προτείνει το 1969 προς τα στελέχη της Ολυμπιακής Αεροπορίας να δημιουργηθεί και να τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο - στη διασταύρωση Λεωφόρου Βουλιαγμένης και Αλίμου-το σήμα προς προώθηση της εταιρείας. Η κατασκευή ολοκληρώθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα και κόστισε τότε το υπέρογκο ποσό των 980.000 δραχμών.

Το σήμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας είναι μια παραλλαγή του πιο αναγνωρίσου ίσως logo ανά τον κόσμο, αυτό τον Ολυμπιακών Αγώνων και ήταν έμπνευση, όπως λέγεται, του ίδιου του Ωνάση. Επειδή όμως δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το ίδιο πρόσθεσε στους πέντε κύκλους των Ολυμπιακών Αγώνων και έναν έκτο...