ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/01/2017 07:30 EET | Updated 04/01/2017 07:30 EET

Έφοδος στα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας Νovartis: Τι στοιχεία συνέλεξαν οι αστυνομικοί

SEBASTIEN BOZON via Getty Images
A picture shows the headquarters of Swiss pharmaceutical giant Novartis in Basel on February 17, 2015. AFP PHOTO / SEBASTIEN BOZON (Photo credit should read SEBASTIEN BOZON/AFP/Getty Images)

Πλήθος στοιχείων συνέλεξε το κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας που πραγματοποίησε έρευνα στα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis στη Μεταμόρφωση.

Η έφοδος των αστυνομικών έγινε την Τρίτη ύστερα από εισαγγελική παραγγελία. Οι αστυνομικοί συνέλεξαν με ειδικό εξοπλισμό στοιχεία από ηλεκτρονικούς υπολογιστές (τα στοιχεία αποκτήθηκαν χωρίς να κατασχεθούν υπολογιστές), ενώ έρευνα έγινε και σε έντυπα έγγραφα.

Πληροφορίες της HuffPost Greece αναφέρουν ότι η Οικονομική Αστυνομία πήρε από τα γραφεία στοιχεία που αφορούν σε φορολογικά στοιχεία της εταιρίας, υπογεγραμμένες συμβάσεις της εταιρίας, δικαιολογητικά που είχαν κατατεθεί για σύσταση εγχώριων και παράκτιων εταιριών. Πολλά από τα ευρήματα βρέθηκαν σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα σε έντυπη μορφή.

Στη συνέχεια, τα ευρήματα παραδόθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος είναι αυτός που θα τα αξιολογήσει και θα κρίνει αν είναι αξιοποιήσιμα στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο Novartis.