ΔΙΕΘΝΕΣ
26/01/2017 15:29 EET | Updated 26/01/2017 15:29 EET

Ψεύτικη εφαρμογή Netflix επιτρέπει στους hackers να κατασκοπεύουν συζητήσεις και προσωπικές φωτογραφίες σας

kasinv via Getty Images
Chiang Mai, Thailand - April 26, 2016: man hand holding screen shot of Netflix application showing on Asus Zenfone 2 mobile phone. Netflix is a global provider of streaming movies and TV series.

Mε περισσότερους από 44 εκατομμύρια συνδρομητές σε 41 χώρες, το Netflix θεωρείται ως μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές στον κόσμο.

Αλλά προτού σκεφτείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή θα πρέπει να διπλοτσεκάρετε ότι πρόκειται για την επίσημη εκδοχή της. Μία ψεύτικη εφαρμογή Netflix εντοπίστηκε πρόσφατα από τους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας Διαδικτύου, η οποία μπορεί επί της ουσίας να πάρει τον έλεγχο της συσκευής σας και να αρχίσει να σας κατασκοπεύει.

Η συσκευή που έχει την εν λόγω εφαρμογή δίνει πλέον την δυνατότητα σε αγνώστους να αποκτήσουν πρόσβαση στην κάμερα του κινητού σας, το μικρόφωνο και τα μηνύματα που ανταλλάσσετε με τους οικείους σας, γεγονός που σημαίνει ότι τους καθιστά ικανούς να κατασκοπεύουν ακόμη και γυμνές σας φωτογραφίες και προσωπικές συζητήσεις σας.

Το fake app εντοπίστηκε από ερευνητές του ZScaler. Ο ερευνητής του ZScaler, Shivang Desai έγραψε: «Οι iOS και Android εφαρμογές για το Netflix είναι εξαιρετικά δημοφιλείς, καθώς μπορούν να μετατρέψουν το κινητό σε μία τηλεόραση που προβάλλει ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα της αρεσκείας των χρηστών. Aλλά η δημοτικότητα των εν λόγω εφαρμογών έχει κινήσει επίσης το ενδιαφέρον κάποιων που χρησιμοποιούν το δημοφιλές Netflix για να διαδώσουν ένα κακόβουλο λογισμικό».

Η ψεύτικη εφαρμογή κατεβάζεται από μία ανεπίσημη πηγή και όχι από το Play Store της Google.

Πηγή: Daily Mail

Sponsored Post