ΔΙΕΘΝΕΣ
06/12/2019 19:36 EET

Εικόνες αποκάλυψης: Όταν ο ουρανός του Σίδνεϊ άλλαξε χρώμα

Από τις πυρκαγιές που πλήττουν την Αυστραλία.

Reuters

Oι έντονες πυρκαγιές που πλήττουν την Αυστραλία έκαναν την Παρασκευή τον ουρανό πάνω από το Σίδνεϊ να φαίνεται σκούρο πορτοκαλί. Οι πέντε εκατομμύρια περίπου κάτοικοι του υποφέρουν από τον πυκνό καπνό, ενώ πολλοί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. 

Τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο δείχνουν τις φλόγες να εξαπλώνονται με ταχείς ρυθμούς και τους πυροσβέστες να τρέχουν να προλάβουν την εξάπλωση της φωτιάς

 

BRETT HEMMINGS VIA GETTY IMAGES

Με βάση τους υπολογισμούς, αυτή την ώρα μονάχα στη Νέα Νότια Ουαλία μαίνονται 150 πυρκαγιές με πολλές από αυτές να ενώνονται και να δημιουργούν τεράστιες εστίες που απειλούν να καταπατήσουν ολόκληρες πόλεις.

Οι πυρκαγιές έχουν οδηγήσει στο θάνατο από τις αρχές Νοεμβρίου τουλάχιστον έξι άτομα ενώ έχουν καταστρέψει περισσότερα από 680 σπίτια. Οι φωτιές εξακολουθούν να καίνε τη Νέα Νότια Ουαλία, τη Βικτώρια, τη Νότια Αυστραλία και το Κουίνσλαντ.

Οι φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στα social media είναι συγκλονιστικές. Η Βανέσα Μπάντχαμ περιγράφοντας την έλευση της στην πόλη είπε: «Ήταν σαν την κάθοδο στην κόλαση».

Οι πυρκαγιές γενικά είναι συχνό φαινόμενο στην Αυστραλία αλλά φέτος -και μετά από ένα καυτό καλοκαίρι- η κατάσταση δεν έχει προηγούμενο.

DON ARNOLD VIA GETTY IMAGES
Reuters
Reuters
MARK EVANS VIA GETTY IMAGES
SAEED KHAN VIA GETTY IMAGES
MARK METCALFE VIA GETTY IMAGES

 

(Με πληροφορίες από HuffPost Uk