ΔΙΕΘΝΕΣ
23/12/2019 20:29 EET | Updated 23/12/2019 20:35 EET

Εικόνες μεσαίωνα στην Γεωργία: Προπηλακισμοί και επιθέσεις σε πρεμιέρα ταινίας με γκέι

Οι άνθρωποι που επέλεξαν να παρακολουθήσουν την ταινία προπηλακίστηκαν ενώ δεν έλειψαν και οι σωματικές επιθέσεις.

«And Then We Danced». Αυτός είναι ο τίλος της ταινίας, που έφερε στην πρεμιέρα 500 άτομα που ήθελαν να σπάσουν το σινεμά. Πιθανώς, οι περισσότεροι να μην έχουν δει καν την ταινία. Η ταινία αφορά έναν γκέι έρωτα στην χώρα της Γεωργίας. 

Οι άνθρωποι που επέλεξαν να παρακολουθήσουν την ταινία προπηλακίστηκαν ενώ δεν έλειψαν και οι σωματικές επιθέσεις - παρά την παρουσία αστυνομικών. 

«Όταν είπα στη μητέρα μου πως ήμουν γκέι, μου είπε μου είπε πως ευχόταν να ήμουν νεκρός ή να μην είχα γεννηθεί ποτέ. Προτιμότερο θα ήταν να μην έχουμε γιο, από το να έχουμε κάποιον σαν εσένα» λέει ο 20χρονος Λάσα, πρωταγωνιστής της ταινίας. 

Η ταινία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Γεωργία όπου μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας είναι ομοφοβικό, τη στιγμή που ο νόμος απαγορεύει οποιαδήποτε διάκριση με βάση το φύλο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Μέχρι και η ίδια η Γεωργιανή Ορδόδοξη εκκλησία αναγκάστηκε να πάρει αποστάσεις από τα επεισόδια βίας, χωρίς ωστόσο να αποφύγει να σχολιάσει το γεγονός και να εγκρίνει έμμεσα τη στάση των ακροδεξιών στοιχείων. «Προσπαθούν να νομιμοποιήσουν το αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας» ήταν η στάση της εκκλησίας. 

 

Πηγή: BBC