Είσαι ο εμπρηστής ή ο πυροσβέστης της ζωής σου;

Όσο αφήνουμε αδούλευτο και ασυγκράτητο το Εγώ μας, τόσο θα είμαστε επιρρεπείς στο θυμό.
anuwat meereewee via Getty Images

Θα συνεχίσεις να βάζεις φωτιά στη ζωή τη δική σου και των άλλων ή θα περάσεις στην ομάδα αυτών που ξέρουν να πολεμούν τις φλόγες του κατώτερου εαυτού τους; Αν αφήνεις τις φλόγες του εγωισμού σου να κατακαίνε τα πάντα και θεριεύεις μέσα σου τη φωτιά της αυτοκαταστροφής, βρες όλους τους τρόπους για να ξυπνήσεις τον πυροσβέστη μέσα σου.

Όσο αφήνουμε αδούλευτο και ασυγκράτητο το Εγώ μας, τόσο θα είμαστε επιρρεπείς στο θυμό που είναι η ιδανική εύφλευκτη ύλη για να κατακαύσει κάθε μας προσπάθεια να γίνουμε καλύτεροι! Είναι πιο εύκολο να είμαστε εμπρηστές της ζωής μας, να μην τιθασεύουμε, να μην έχουμε αυτοσυγκράτηση, να μη μπορούμε να διαχειριστούμε την επικοινωνία μας, να βγαίνουμε από τη θετικότητά μας. Να κρύβουμε πίσω από αυτόν τον ολέθριο θυμό μας, τους μεγαλύτερούς μας φόβους και τις πιο πιεστικές ανησυχίες μας. Να ζούμε φοβισμένοι, χωρίς αγάπη και συνείδηση για όσα ανώτερα μπορούμε να καταφέρουμε.

Όταν γινόμαστε εμπρηστές της ευτυχίας μας, δημιουργούμε ένα ντόμινο δυστυχίας που συμπαρασύρει και εμάς αλλά και όσους βρίσκονται δίπλα μας. Ζούμε με τα χαμηλά standards αυτού που δεν επιθυμεί τίποτα άλλο από το να κατακαίει μέσα του κάθε έννοια καλοσύνης, κατανόησης, συμπόνοιας. Δουλεύοντας με έναν σωστό life coach, μαθαίνεις καθημερινά πώς να καταστέλλεις αυτό το εμπρηστικό σου ένστικτο και από τη μεριά του εμπρηστή να περνάς σιγά σιγά στο πλευρό μιας άλλης ομάδας, αυτής του πυροσβέστη. Ανήκοντας σε αυτούς αποκτάς την απαραίτητη ενσυναίσθηση, χρήσιμη διαλλακτικότητα, ικανή διορατικότητα όχι μόνο να σβήνεις τις φλόγες που σε απειλούν μέσα σου, αλλά και να τις προλαμβάνεις πριν προκαλέσουν μέσα σου εκτεταμένες καταστροφές!

Ο πυροσβέστης κάποτε ήταν έμπρηστής και με αυτή τη γνώση και την εκούσια αλλαγή, διαθέτει πλέον όλα τα αξιόμαχα όπλα και τη σωστή εκπαίδευση για να αναδείξει τον ανώτερο εαυτό του τη στιγμή της κρίσης και του πανικού!

Διάλεξε, λοιπόν, μεριά! Σου αξίζει να είσαι με την ομάδα αυτών που θεραπεύουν και δημιουργούν ή με εκείνους που καταστρέφουν και ισοπεδώνουν τον εαυτό τους και τους άλλους;