ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/01/2018 15:18 EET

Εισαγγελική παρέμβαση για τα αίτια θανάτου της Λαγούδη

Μετά από τα ευρήματα που ισχυρίζονται ότι έχει στη διάθεσή του ο πραγματογνώμονας

Με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου διατάχθηκε στην Αστυνομία κατεπείγουσα συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από τα ευρήματα που ισχυρίζονται ότι έχει στη διάθεσή του ο πραγματογνώμονας που όρισε η οικογένεια της 44χρονης γυναίκας.

Ο δικηγόρος της οικογένειας επιμένει στην εκδοχή της δολοφονίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε να αυτοσχέδιο φιτίλι βουτηγμένο σε πετρέλαιο και μάλιστα δεμένο με ένα μεγάλο καλώδιο στην πίσω εταζέρα. «Δεν έχει καεί ολόκληρη η καμπίνα, έγινε προσπάθεια εξαφάνισης αποτυπωμάτων που μπορεί να ταυτοποιηθούν με συγκεκριμένα πρόσωπα. Όπως το βλέπω μου θυμίζει σκηνή αμερικανικού κινηματογράφου με πληρωμένα συμβόλαια», δήλωσε ο δικηγόρος Βασίλης Ταουξής.

«Στο πίσω κάθισμα, βρήκαμε ένα φιτίλι, μία χειροτεχνική κατασκευή, βαμβάκι, βουτηγμένο στο πετρέλαιο, δεμένο σε καλώδιο που το έχουν αποξηλώσει από το πορτ μπαγαζ. Αν έφτανε η φωτιά στο πίσω κάθισμα, η φωτιά θα εξαπλωνόταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, που αυτό δεν έγινε ποτέ. Δε δείχνει αυτοκτονία, δείχνει ξεκαθάρισμα δολοφονία», σημειώνει ο κ. Ταουξής και προσθέτει ότι αυτή η αυτοσχέδια κατασκευή, «θα λειτουργούσε ως μοχλός μετάδοσης της φωτιάς στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Θεωρώ ότι είναι ένα τεράστιο εύρημα. Αν κάποιος θέλει να καεί μόνος του, φέρνει ένα σύρμα, ένα καλώδιο κάτι. Αυτό δείχνει ότι αυτός που έδεσε το βαμβάκι, εκείνη τη στιγμή ήρθε σε επαφή με το αυτοκίνητο. Ξήλωσε ένα καλώδιο και στην άκρη του έδεσε το βαμβάκι για να λειτουργήσει σαν μπουρλότο. Αλλά η φωτιά δεν έφτασε ποτέ στο πίσω μέρος».

Η οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη υποστηρίζει πως από την Αστυνομία είτε έχουν διαφύγει, είτε δεν έχουν αξιολογηθεί όπως πρέπει στοιχεία από το κίτρινο Ford Ka της 44χρονης.

Το ρολόι του αυτοκινήτου

Ένα νέο στοιχέιο που προκύπτει από καλά πληροφορημένες πηγές είναι ότι η Αστυνομία γνωρίζει πλέον την ακριβή ώρα θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη. Από τη φωτιά και τον καπνό το ρολόι του αυτοκινήτου είχε θολώσει, ωστόσο, από τη θερμοκρασία που αναπτύχθηκε στο εσωτερικό, κόλλησε στη μοιραία ώρα. Πιο συγκεκριμένα το ρολόι δείχνει 19:40, ενώ η φωτιά εκτιμάται ότι ξέσπασε περίπου 10 λεπτά πριν, στις 19:30. Ένα στοιχείο που χρήζει διερεύνησης, καθώς οι κάμερες δείχνουν το αυτοκίνητο της 44χρονης να διέρχεται από το χωριό Βαρεία, που απέχει 5 χιλιόμετρα από το σημείο που βρέθηκε νεκρή, περί τις 14:15. Υπάρχει δηλαδή ένα χρονικό κενό πέντε ωρών, για μία απόσταση περίπου μισής ώρας (λόγω του ότι είναι κακοτράχαλος ο δρόμος).

Οι δικηγόροι της οικογένειας στέκονται και σε κάτι ακόμα: Το αυτοκίνητο που σταμάτησε στο βενζινάδικο ήταν αυτό της Ειρήνης Λαγούδη. Όμως... αν όντως ήταν η ίδια που οδηγούσε το αυτοκίνητό της, γιατί να δώσει κλειδιά στον βενζινά; Δεν γνώριζε ότι το αυτοκίνητό έχει ειδικό κουμπί, με το οποίο ανοίγει το πορτ μπαγκάζ, χωρίς να χρειάζονται τα κλειδιά; Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, η Ειρήνη Λαγούδη το είχε τρία χρόνια…

Αυτοκτονία λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Από την πλευρά τους αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση αναφέρουν ως πιθανότερη εκδοχή αυτή της αυτοκτονίας. Και αυτό διότι από τα βίντεο που έχουν συλλεχθεί προκύπτει ότι η 44χρονη έφτασε μόνη της στο σημείο, όπου βρέθηκε νεκρή, χωρίς να υπάρχει κάποια ένδειξη για ύπαρξη δεύτερου προσώπου.