«Εκκαθαρίζουμε την αποθήκη του αεροδρομίου - Πουλάμε αποσκευές για 2 ευρώ»: Ποιός «τσίμπησε»;

Μία διαφημιστική ανάρτηση με μπόλικο θράσος στο Facebook, που - προς στιγμήν - μοιάζει με «καλό όνειρο»!
Πάρε κόσμε! Βαλίτσα προς 2 ευρώ!
Πάρε κόσμε! Βαλίτσα προς 2 ευρώ!
https://www.facebook.com/profile.php?id=100085455315200

«️Αυτόν τον μήνα, το αεροδρόμιο αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα αποθήκευσης, γεγονός που το ανάγκασε να ειδοποιήσει την Ελλάδα για απολεσθείσες βαλίτσες που δεν ζητήθηκαν και οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να τις παραλάβουν.

Αυτές οι βαλίτσες είναι τώρα διαθέσιμες σε όλους για μόλις 2€

️Για να επωφεληθείτε από αυτή την ειδική προσφορά, κάντε κλικ εδώ.»

Είναι η ανάρτηση που, αν είστε τυχερές ή τυχεροί, θα εμφανιστεί ξαφνικά μπροστά σας στη ροή του Facebook, όπως συνέβη σε εμάς.

Η φαρδιά - πλατιά υπογραφή Athens Airport, σε συνδυασμό με τα λογότυπα και την ένδειξη ️«Χορηγούμενο», για κάποια δευτερόλεπτα μπορεί να πείσει ότι είναι αληθινή διαφήμιση.

Το ίδιο και η φωτογραφία, όπου δήθεν βλέπεις με τα μάτια σου την πινακίδα με το λογότυπο του Αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος και ...τιμή 2 ευρώ!

Ωστόσο, γρήγορα αρχίζεις να προβληματίζεσαι, όταν πατήσεις κλικ για να οδηγηθείς στο account του υποτιθέμενου Athens Airport και δεις ότι έχει μόλις 4 followers και 5 likes...

Όταν πατάς πάνω στη «διαφήμιση», αντί απευθείας αγοράς, αρχίζουν να εμφανίζονται διάφορα κουτιά με την προτροπή να τα πατήσεις για να διαπιστώσεις εάν είσαι «Τυχερός».

Κάπου εκεί τελειώνει η πλάκα, γιατί βλέπεις στο URL κάτι τρελά, ενώ το λογότυπο Athens International Airport πάνω αριστερά στη σελίδα δεν είναι ποτέ «clickable».

Το δήθεν προφίλ του Αεροδρομίου Αθηνών
Το δήθεν προφίλ του Αεροδρομίου Αθηνών
https://www.facebook.com/profile.php?id=100085455315200

Όνειρο ήταν και πάει...η βαλίτσα των 2 ευρώ (που θα ήταν και γεμάτη μάλιστα, σύμφωνα με τη διαφήμιση!)

Ωστόσο, εμείς προλάβαμε να γελάσουμε λίγο με την χοντροκομμένη απάτη.

Προσοχή όμως! Αν «τσιμπήσει» κάποιος, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα του ζητηθούν στοιχεία και πιστωτική κάρτα, με το φόβο να μην χρεωθεί τελικά μόνο με 2 ευρώ...

Δημοφιλή