ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17/07/2018 13:03 EEST

Εκκρεμούν ένα εκατομμύριο φορολογικές δηλώσεις- λήξη προθεσμίας στις 26 Ιουλίου

Eurokinissi

Στο ένα εκατομμύριο ανέρχονται οι φορολογικές δηλώσεις που εκκρεμούν, με την προθεσμία να λήγει στις 26 Ιουλίου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί περίπου 5,2 εκατομμύρια δηλώσεις. Σημειώνεται πως η προθεσμία για όσους συμμετέχουν σε προσωπικές εταιρείες και τηρούν απλογραφικά βιβλία (β΄κατηγορίας) είναι στις 16 Αυγούστου. Ηλεκτρονικά μπορούν να υποβληθούν οι συμπληρωματικές δηλώσεις για τα εισοδήματα προηγούμενων ετών και η υποβολή μπορεί να γίνει μέχρι το τέλος του έτους χωρίς πρόστιμο.

Η απόφαση παράτασης της προθεσμίας, που αρχικά έληγε στις 30 Ιουνίου, ελήφθη στις 26 του προηγούμενου μήνα από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, και δεν προβλέπεται καμία αλλαγή στις δόσεις καταβολής του φόρου εισοδήματος από τα φυσικά πρόσωπα.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν συνεκτίμησης των γεγονότων ότι εισήχθησαν σημαντικές αλλαγές με το νέο έντυπο Ε3, ότι το σύστημα για την υποβολή των φετινών δηλώσεων άνοιξε περίπου δεκαπέντε ημέρες αργότερα από πέρυσι, καθώς και ότι παρατηρήθηκαν ορισμένες καθυστερήσεις στην ηλεκτρονική καταχώρηση των δηλώσεων.

Έρχεται η πλατφόρμα για το Airbnb

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, αναμένεται και η πλατφόρμα για το Airbnb, η οποία έχει να κάνει με την εμφάνιση εισοδημάτων που αποκτήθηκαν ή θα αποκτηθούν εντός του 2018. Για τα εισοδήματα του 2017, είναι υποχρεωτικό να εμφανίζονται στη φετινή φορολογική δήλωση.

Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα μητρώο και το υπουργείο Οικονομικών να αποκτήσει πρόσβαση σε μία βάση δεδομένων όπου θα είναι καταγεγραμμένα όλα τα ακίνητα τα οποία ενοικιάζονται μέσω Airbnb.Sponsored Post