Εκπαιδεύοντας τη Meghan: Οι κανόνες που πρέπει να μάθει η Markle για να μπει στη βασιλική οικογένεια

Εκπαιδεύοντας τη Meghan: Οι κανόνες που πρέπει να μάθει η Markle για να μπει στη βασιλική οικογένεια
Toby Melville / Reuters

Ο βασιλικός αρραβώνας του πρίγκιπα Harry με τη Meghan Markle μπορεί να μην είναι το πλέον σημαντικό θέμα της παγκόσμιας επικαιρότητας, είναι όμως το θέμα που μας χαρίζει μερικές στιγμές χαλάρωσης και αθώας ρομαντζάδας μέσα στον εφιαλτικό λαβύρινθο των πραγματικά σοβαρών ειδήσεων που μας κατακλύζουν κάθε μέρα. Χρειάζονται κι αυτές οι στιγμές, ας μην γελιόμαστε.

Τώρα λοιπόν που η είδηση του επερχόμενου γάμου τους (τον Μάιο του 2018) επικυρώθηκε και το νέο αγαπημένο ζευγάρι της Μεγάλης Βρετανίας μπορεί να κάνει επίσημες δημόσιες εμφανίσεις χωρίς να κρύβονται από τους παπαράτσι, ήρθε η ώρα να δούμε ποια είναι τα αμέσως επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει η Meghan Markle προκειμένου να γίνει και τυπικά μέλος της βασιλικής οικογένειας.

POOL New / Reuters

Κοινώς, τώρα είναι που η Markle θα ξεκινήσει την εκπαίδευσή της ως μελλοντική σύζυγος του πρίγκιπα Harry και 6ου σε διαδοχή στο θρόνο γαλαζοαίματου.

Και αυτά είναι μερικά από τα πιο σημαντικά μαθήματα στα οποία θα πρέπει να αριστεύσει, ακριβώς όπως έκανε και η Kate Middleton, νυν Δούκισσα του Cambridge, λίγα χρόνια πριν.

Πότε και σε ποιον θα πρέπει να υποκλίνεται

Phil Noble / Reuters

Η Markle δεν θα χρειάζεται να κάνει μεγάλες και επίσημες υποκλίσεις, παρά μόνο την διακριτική υπόκλιση που θέλει το ένα πόδι λίγο πιο πίσω από το άλλο με το γόνατο ελαφρώς λυγισμένο και ένα μικρό νεύμα του κεφαλιού. Η βασιλική οικογένεια δεν χρησιμοποιεί σχεδόν ποτέ επίσημους χαιρετισμούς μεταξύ της, πέρα από δημόσιες εκδηλώσεις, η Markle όμως, όπως και όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, θα πρέπει να χαιρετίζουν πάντα έτσι τη Βασίλισσα, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται.

Στη δική της περίπτωση ωστόσο, η Markle θα πρέπει να χαιρετά με τον ίδιο τρόπο και τον πρίγκιπα Phillip, και τον πρίγκιπα Charles, και τη Δούκισσα της Κορνουάλης και τον Δούκα και τη Δούκισσα του Cambridge, καθώς και τις πριγκίπισσες εξ αίματος, Anne, Beatrice και Eugenie.

Εκπαίδευση από τη SAS σε περίπτωση απαγωγής

Όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, τα περισσότερα δημόσια πρόσωπα καθώς και ορισμένοι celebrities, έχουν περάσει από κάποιου είδους εκπαίδευση σε περίπτωση απαγωγής τους.

Μετά τον γάμο του William και της Kate το 2011, η Δούκισσα έπρεπε να περάσει από εκπαίδευση με κάποιον προσωπικό φρουρό της SAS (Special Air Service) ή αξιωματικό της MI5, η οποία περιγράφεται ως «ιδιαίτερα σκληρή, σωματικά και ψυχολογικά».

Όπως αναφέρει το Hello, το ψυχολογικό κομμάτι της εκπαίδευσης περιλαμβάνει τρόπους αντίδρασης σε ασυνήθιστες περιπτώσεις, όπως τότε που ένας ξένος είχε εισβάλει στο υπνοδωμάτιο της Βασίλισσας και εκείνη ξεκίνησε να του μιλάει, σαν να μην τρέχει τίποτα.

Η Markle θα μάθει επίσης πώς να επικοινωνεί κωδικοποιημένα μηνύματα σε περίπτωση κινδύνου και πώς να οδηγεί σε καταστάσεις αυξημένου άγχους.

Γνώση της λειτουργίας του κράτους

Hindustan Times via Getty Images

Κάποια στιγμή μετά τον γάμο τους, ο Harry και η Meghan θα ξεκινήσουν το πρώτο τους Royal Tour, το οποίο θα είναι και το πρώτο πραγματικό τους τεστ ως πριγκιπικό ζεύγος καθώς θα πρέπει να εκπροσωπήσουν επάξια το Ηνωμένο Βασίλειο σε όλες τις στάσεις που θα κάνουν παγκοσμίως. Έτσι η Markle θα πρέπει να κάνει εντατικά ιδιαίτερα μαθήματα πάνω στο πώς λειτουργεί η βρετανική κυβέρνηση, οι πολιτιστικοί φορείς και τα μίντια, σύμφωνα με τη θέση που θα έχει η ίδια στη βασιλική οικογένεια.

Πώς να είναι πάντα σε επιφυλακή

Δεδομένου πως η Markle ήταν μέχρι πρόσφατα πρωταγωνίστρια σε μια άκρως επιτυχημένη αμερικανική τηλεοπτική σειρά, το «Suits», δεν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για αυτήν να αντιμετωπίζει τους δημοσιογράφους, τις κάμερες και τους παπαράτσι.

Ωστόσο, κατά την εκπαίδευσή της θα της υπενθυμιστεί πως ακόμα και μια δυσαρεστημένη γκριμάτσα, ένα λάθος στήσιμο του σώματος ή μια βαριεστημένη έκφραση, όταν βρίσκεται σε δημόσιους χώρους, θα καταγραφεί αμέσως από τα μίντια και θα οδηγήσει σε δημοσιεύματα που θα φέρουν αθέμητη προσοχή στη βασιλική οικογένεια.

Επιλογή φιλανθρωπιών

Η Markle έχει εργαστεί για τα Ηνωμένα Έθνη ως συνήγορος των γυναικών και ως πρέσβειρα του World Vision Canada, πλέον όμως δεν θα μπορεί να συνεργάζεται με αυτούς τους οργανισμούς. Ως μελλοντικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, θα πρέπει να επιλέξεις φιλανθρωπικές δράσεις που θα είναι πιο κοντά στην νέα της εικόνα.

Ήδη έχει ανακοινωθεί πως θα ενταχθεί στο The Royal Foundation -τον οργανισμό που ξεκίνησαν ο πρίγκιπας William, ο πρίγκιπας Harry και η Kate Middleton- ως ο τέταρτος προστάτης του, μετά τον γάμο της με τον Harry. Οι δράσεις του οργανισμού επικεντρώνονται στην ψυχική υγεία και αναμένεται η Markle να βρει τη δική της θέση μέσα σε αυτόν.

Selfies τέλος

Παρότι δεν πρόκειται για επίσημο, γραμμένο κανόνα και παρότι ο Harry έχει βγάλει στο παρελθόν κάμποσες selfies με φαν του, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν πρέπει να βγάζουν selfies με τον κόσμο -κυρίως λόγω του φορτωμένου τους προγράμματος. Η Markle ωστόσο φαίνεται πως έχει μάθει ήδη πώς να αντιμετωπίζει τους ένθερμους φαν που ζητούν μια φωτογραφία μαζί της, καθώς κατά την πρώτη της δημόσια εμφάνιση με τον Harry στο Nottingham, απέρριπτε ευγενικά τις παρακλήσεις του κόσμου λέγοντας, απλά, «Δεν μας επιτρέπεται».

Samir Hussein via Getty Images

Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι υποθέσεις βάσει του πώς λειτουργούσε η βασιλική οικογένεια μέχρι σήμερα. Ο γάμος του William με την Kate έφερε πολλές αλλαγές στο επίσημο πρωτόκολλο του Παλατιού, άρα είναι τουλάχιστον αναμενόμενο ο γάμος του Harry με την Meghan να εκσυγχρονίσει ακόμα περισσότερο τις εθιμοτυπικές διαδικασίες του βασιλικού πρωτοκόλλου. Εδώ θα είμαστε να το εξακριβώσουμε -αν και την εκπαίδευση της SAS δεν βλέπουμε να τη γλιτώνει.

Δημοφιλή