Χαρδαλιάς: Εστίαση και κέντρα διασκέδασης μόνο με καθήμενους από την Πέμπτη

«Εμβολιαστείτε άμεσα», λέει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.
Χαρδαλιάς
Χαρδαλιάς
Eurokinissi

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στο κτίριο της Πολιτικής Προστασίας, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων της νόσου Covid-19 που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

«Η Μετάλλαξη Δέλτα αναμένεται να γίνει η κυρίαρχη μετάλλαξη», τόνισε και πρόσθεσε: «Βλέπουμε αλματώδη άνοδο των κρουσμάτων που σχετίζονται κυρίως με τα κέντρα διασκέδασης».

Αναλυτικά, η κυβέρνηση αποφάσισε από την Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας και με τους κανόνες που είχε ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε έκτακτη ενημέρωση.

Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας, τόνισε επίσης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι στα 27 έτη και το 99% όσων καταλήγουν είναι ανεμβολίαστοι.

Εκτόξευση κρουσμάτων

Άλμα κατά 1.000 επιπλέον κρούσματα κορονοϊού συγκριτικά με την χθεσινή μέρα, κατέγραψε ο ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, ενώ χθες είχαν καταγραφεί 801 νέα κρούσματα, σήμερα εκτοξεύτηκαν στα 1.797, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Τα κρούσματα αυτά προέκυψαν μετά από 15.656 μοριακά τεστ και 50.808 rapid test.

Βέβαια να σημειωθεί ότι κατά τη χθεσινή ημέρα, τα τεστ ήταν ελάχιστα συγκριτικά με τη σημερινή, μόλις 26.449 (4.841 μοριακά και 21.608 rapid), γεγονός που δικαιολογεί τον πολύ υψηλό αριθμό των κρουσμάτων.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 168. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 8, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.754 θάνατοι.

«Ενοχη» η διασκέδαση

Να σημειωθεί ότι από νωρίς ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, είχε προειδοποιήσει για τον υψηλό αριθμό των σημερινών κρουσμάτων, τονίζοντας ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη διασκέδαση.

Όπως είπε, ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων έχει πέσει στα 27 έτη, ενώ πάνω από 50% των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών προέρχεται από νυχτερινή διασκέδαση. Μάλιστα σημείωσε ότι έχουν καταγράφει συρροές σε νυχτερινά μαγαζιά.

Εξήγησε ωστόσο ότι εντοπίζονται περισσότερα κρούσματα και επειδή έχει αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που κάνουν τεστ λήγω των μετακινήσεων προς τα νησιά.

Popular in the Community