ΚΟΙΝΩΝΙΑ
31/07/2018 15:55 EEST | Updated 31/07/2018 19:08 EEST

Έκτακτη σύγκληση Ολομέλειας και συζήτηση πολιτικών αρχηγών ζητεί ο Β. Λεβέντης

Eurokinissi

Έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας και προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση πολιτικών αρχηγών για τα αίτια και τις ευθύνες της πολύνεκρης τραγωδίας στο Μάτι Αττικής, ζητεί, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. «Αυτή την ώρα απαιτείται συναίνεση και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και πλήρης ενημέρωση του λαού», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, σε δήλωσή του, ζητά επίσης παραιτήσεις υπουργών, της κ. Δούρου, των αρχηγών Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού, όπως και των δύο δημάρχων. 

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σημειώνει: «Από την μια πλευρά το Σκοπιανό και από την άλλη οι πολύνεκρες πυρκαγιές στην Αττική, σφίγγουν ασφυκτικά τον κλοιό γύρω από τον κ. Τσίπρα. Στον τόπο αυτό όσο μεγάλα εγκλήματα και αν συμβαίνουν, δεν υπάρχει κουλτούρα παραιτήσεων, πίσω από το δόγμα αυτό οχυρώνεται ο κ. Τσίπρας. Όμως -προσθέτει- ο αυξανόμενος αριθμός των νεκρών και το θλιβερό σόου της περασμένης Δευτέρας, όπου όλη η κυβέρνηση πιάστηκε στον ύπνο, γιγαντώνουν τη λαϊκή οργή και κάνουν την κυβέρνηση να μην έχει επαφή πλέον με την κοινωνία.

Νομίζουμε -υπογραμμίζει στο «δια ταύτα» της δήλωσής του- ότι οι παραιτήσεις των υπουργών που παρίσταντο στο σόου της Δευτέρας, η παραίτηση της κ. Δούρου και η παραίτηση των αρχηγών της Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού καθώς και οι παραιτήσεις των δυο δημάρχων των περιοχών του εγκλήματος, είναι αναπόφευκτες. Αν δεν γίνουν οι παραιτήσεις αυτές κινδυνεύει να πέσει και ο Τσίπρας μαζί με τους Υπουργούς του μετά και τις επιπλέον αποκαλύψεις που έρχονται στο φως. Πρέπει επίσης άμεσα να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής για τα αίτια και τις ευθύνες της πυρκαγιάς».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)