ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/12/2017 13:10 EET | Updated 23/12/2017 13:30 EET

ΕΛΑΣ: «Καθαρό» το καλάσνικοφ των τρομοκρατών στο Εφετείο. Οι κάμερες του Eφετείου δεν λειτουργούσαν από το 2002

George Vitsaras / SOOC

Μπροστά σε μία μεγάλη έκπληξη βρέθηκαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν την έκρηξη στο Εφετείο Αθηνών όταν ζήτησαν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του κτιρίου, το οποίο έγινε χθες (Παρασκευή) τα ξημερώματα στόχος τρομοκρατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάμερες ασφαλείας του Εφετείου δεν λειτουργούν από το 2002. Η μοναδική που λειτουργούσε, όπως λένε οι ίδιες πηγές, δεν είχε καταγραφικό, συνεπώς ούτε αυτή έχει καταγράψει την παραμικρή εικόνα. Το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι αστυνομικοί να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε κάμερες ασφαλείας πέριξ του Εφετείου.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να βρεθεί η «ταυτότητα» του καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν οι δράστες. 

«Καθαρό» το καλάσνικοφ

Σε ανακοίνωσή της; η αστυνομία τονίζει ότι το καλάσνικοφ των τρομοκρατών στο Εφετείο δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια. 

«Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων, σχετικά με την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στο Εφετείο Αθηνών χθες (Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017) το πρωί, ανακοινώνεται ότι από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, στον κάλυκα που βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης, προέκυψε ότι προέρχεται από πολεμικό τυφέκιο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια», αναφέρει η ανακοίνωση.