ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/04/2020 20:37 EEST | Updated 07/04/2020 20:42 EEST

ΕΛ.ΑΣ.: Το πρώτο περιπολικό προσαρμοσμένο στην «Covid-19 εποχή»

Στην προσπάθεια προστασίας των αστυνομικών από την πανδημία.

HuffPost Greece
.

Το πρώτο περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας με προδιαγραφές ασφαλείας για τον κορονοιό είναι γεγονός.

Πρόκειται για ένα περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Φιλοθέης-Ψυχικού, στο οποίο τοποθετήθηκε διαχωριστικό πλεξι γκλας (ελληνιστί άθραυστος υαλοπίνακας) ανάμεσα στις μπροστινές και τις πίσω θέσεις. Το συγκεκριμένο περιπολικό θα επιθεωρηθεί προσωπικά από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Μιχαήλ Καραμαλάκη, προκειμένου να αποκτήσει ιδία άποψη και να αποφασιστεί η τοποθέτηση του στην πλειοψηφία των περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ.

HuffPost Greece

Πρόκειται για αίτημα των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία των αστυνομικών από την πανδημία.

Σε ανακοίνωσή τους είχαν επισημάνει ότι «τα υπηρεσιακά οχήματα με τα οποία γίνονται προσαγωγές – συλλήψεις οφείλουν, ειδικότερα την τρέχουσα χρονική περίοδο, να είναι για τους επιβαίνοντες συναδέλφους μας ασφαλή, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες έκθεσής τους στον covid-19 (κορονοϊό). Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει ακόμα και μετά την πραγματοποίηση απολύμανσης, αφού υπάρχει ορατός ο κίνδυνος μόλυνσης από τον κορονοϊό, σε περιπτώσεις που ένας πολίτης προσάγεται ή συλλαμβάνεται και οδηγείται εντός υπηρεσιακού οχήματος.

Ως Ενώσεις Αθηνών, Β/Α Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, προτείνουμε να ληφθεί άμεση μέριμνα από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, προκειμένου να τοποθετηθεί σε όλα τα οχήματα µε τα οποία γίνονται συλλήψεις ή προσαγωγές πολιτών, σταθερός και άθραυστος υαλοπίνακας (plexiglass) για το διαχωρισμό των πίσω καθισμάτων. Τούτο άλλωστε προβλέπεται από το άρθρο 11 παρ. 2 του Π.Δ. 45/2008, το οποίο θεσμοθετήθηκε στο παρελθόν με προτάσεις και αγώνες του συνδικαλιστικού μας κινήματος».