Ελλάδα προτείνουν τα ευρωπαϊκά τουριστικά γραφεία

Συμφωνία ανάμεσα στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και την ECTAA, που εκπροσωπεί περίπου 70.000 ταξιδιωτικούς πράκτορες και διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών στην Ευρώπη.
Igor Tichonow / EyeEm via Getty Images

Η κατάσταση στον ελληνικό τουρισμό δεν είναι καλή. Οι εκτιμήσεις του ΣΕΤΕ αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω (3, 3,5 δισ. έσοδα), τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Τουρισμός, για την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού, δείχνουν να μην αποδίδουν στο σύνολό τους, αλλά κινήσεις γίνονται, κυρίως για το μέλλον. Αλλωστε, σε αυτό προσδοκούν όλοι, διότι το 2020, πάει, πέταξε ως χρονιά.

Ανάμεσα στις κινήσεις που γίνονται, ξεχωρίζει η συμφωνία που υπέγραψε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού με την ECTAA, που εκπροσωπεί περίπου 70.000 ταξιδιωτικούς πράκτορες και διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών στην Ευρώπη.

Η συμφωνία προβλέπει να καταστεί η Ελλάδα ως προτιμώμενος προορισμός της ECTAA, για το δεύτερο εξάμηνο του 2020, δίνοντας έμφαση στην ποικιλία των ταξιδιωτικών και τουριστικών προϊόντων που προσφέρουν η ηπειρωτική χώρα και τα νησιά, στα οποία συγκαταλέγονται τόποι και αξιοθέατα παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, η όμορφη φύση, αλλά και η ζωντανή πολιτιστική σκηνή, η εξαιρετική γαστρονομία, καθώς και πολλοί χώροι συνεδρίων και συναντήσεων.

Huffpost GR

Η ECTAA θα γίνει βασικός συνεργάτης στο πρόγραμμα προώθησης των ταξιδιών και του τουρισμού της Ελλάδας στα μέλη της στην Ευρώπη, ενισχύοντας τις σχέσεις των Ευρωπαίων ταξιδιωτικών πρακτόρων και διοργανωτών οργανωμένων ταξιδιών με τις τοπικές εταιρείες διαχείρισης προορισμών και άλλους συνεργάτες. Ο στόχος είναι να καλλιεργηθεί η εικόνα της Ελλάδας ως ενός από τους ασφαλέστερους και πιο ελκυστικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Επιπλέον, η Ελλάδα θα έχει ευκαιρίες να δείξει ότι βελτιώνει συνεχώς τα πρότυπα για έναν πιο βιώσιμο τουρισμό.

Πολλές δράσεις προβλέπονται μέχρι το τέλος του έτους. Ξεχωρίζει, το διαδικτυακό σεμινάριο της 23ης Σεπτεμβρίου 2020 σχετικά με τις ευκαιρίες που προσφέρουν τα νέα μοντέλα ταξιδιών για την ελληνική αγορά. Επιπλέον, η ECTAA θα πραγματοποιήσει την ετήσια Γενική Συνέλευσή της στις 8 και 9 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Μια ευκαιρία για τους εθνικούς αντιπροσώπους της ECTAA να εξοικειωθούν με τα μέτρα που αποσκοπούν στο να κάνουν την τουριστική εμπειρία ασφαλή όσο και ευχάριστη στους προορισμούς και, ενδεχομένως, να αρχίσουν να διερευνούν τη δυνατότητα μελλοντικών συνεδρίων ταξιδιωτικών πρακτόρων και διοργανωτών οργανωμένων ταξιδιών στην Ελλάδα.