Ελληνικά και ιταλικά φτερά: Συνεκπαίδευση ελληνικών F-16 και ιταλικών Eurofighter

Την Τρίτη και την Τετάρτη.
.
.
ΓΕΑ

Πολύπλοκα επιχειρησιακά σενάρια αποτέλεσαν το αντικείμενο συνεκπαίδευσης μεταξύ ελληνικών F-16 και ιταλικών Eurofighter την Τρίτη και την Τετάρτη.

Αναλυτικότερα, στη συνεκπαίδευση συμμετείχαν συνολικά 8 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52+ Advanced της 335Μ και της 336Μ από την 116 Πτέρυγα Μάχης, ενώ η Ιταλική Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με 12 μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter. Κατά την διάρκειά της, εκτελέστηκαν συνολικά 3 αποστολές Dissimilar Air Combat Training (DACT) 4 Vs 4 με σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια αυξανόμενης δυσκολίας και πολυπλοκότητας.

Συγκεκριμένα την Τρίτη πραγματοποιήθηκαν 2 αποστολές DACT εντός του FIR Μπρίντιζι με ενδιάμεση προσγείωση των 4 F-16 Block 52+ Advanced της 335Μ στην Ιταλική Αεροπορική Βάση, Gioia del Colle, ενώ την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε 1 αποστολή DACT εντός του FIR Αθηνών. Σκοπός της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, ήταν η επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας, της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό επίπεδο.

Δημοφιλή