Εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ λόγω Καψώχα: Έχετε εξευτελίσει τη δημόσια τηλεόραση με τη χυδαία προπαγάνδα σας

Εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ λόγω Καψώχα: Έχετε εξευτελίσει τη δημόσια τηλεόραση με τη χυδαία προπαγάνδα σας
Eurokinissi

Ένα 24ωρο μετά το σχόλιο του δημοσιογράφου Σωτήρη Καψώχα στην ΕΡΤ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου ανέφερε ότι «νόμιζα ότι άκουγα θεωρητικό του φασισμού», η ΝΔ αποφάσισε να αποσύρει τους βουλευτές και τα στελέχη της από τις συχνότητες της ΕΡΤ. Παράλληλα, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας επικρίνει το ΕΣΡ επειδή δεν έχει παρέμβει μέχρι τώρα, ενώ υπογραμμίζει ότι το κόστος «του συριζαϊκού καφενέ που ονομάζεται “Δεύτερη Ματιά” (σ.σ. η εκπομπή στην οποία συμμετέχει ο Σωτήρης Καψώχας) είναι ημερησίως 2.118 ευρώ».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Η Ν.Δ. αποσύρει από σήμερα όλους τους βουλευτές και τα στελέχη της από όλες τις συχνότητες της ΕΡΤ μέχρις ότου ο Νίκος Παππάς και οι εγκάθετοί του συνειδητοποιήσουν εμπράκτως ότι η ΕΡΤ ανήκει στους Έλληνες πολίτες που πληρώνουν το πρόγραμμά της και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, δηλώνει απερίφραστα στους κ. Κωστόπουλο, Ταλαμάγκα και Τσούτσια ότι δεν επιθυμεί στο εξής να υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στις δραστηριότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο στα δελτία ειδήσεων, όσο και στις τάχα ενημερωτικές εκπομπές τους. Καθιστούμε επίσης σαφές ότι για κάθε προπαγανδιστικό σχόλιο που θα κάνουν στο εξής οι Συριζαίοι γκαουλάιτερ, η Ν.Δ. θα προσφεύγει αμέσως στο ΕΣΡ -που παραδόξως έμεινε άφωνο από χθες- για να υπενθυμίζει και σε εκείνο ότι εκ του Συντάγματος έχει την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα να διασφαλίζει την αντικειμενική μετάδοση ειδήσεων και πληροφοριών από την ΕΡΤ.

Μέχρι νεοτέρας, η μόνη σχέση που θα έχει η Ν.Δ. με την ΕΡΤ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η εκ του νόμου υποχρεωτική μετάδοση των δραστηριοτήτων του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Στους λίγους μήνες που τους απομένουν, ας κάνουν την χυδαία κυβερνητική προπαγάνδα μόνοι τους. Ούτως ή άλλως μόνοι τους την παρακολουθούν».

Υπενθυμίζεται ότι στην εκπομπή της ΕΡΤ «Δεύτερη Ματιά», την οποία παρουσιάζει η Κατερίνα Ακριβοπούλου, ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας σχολίασε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ως εξής: «Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μία ιδεολογική σάλτσα διανθισμένη με εθνικιστικές αναφορές. Μιλάω για την εμμονή του σε ένα νεοφιλελεύθερο δόγμα ανάλγητο και ακραίο. Μιλάω για τις ιδιωτικοποιήσεις. Ακούγοντας το σύνολο της ομιλίας του το Σάββατο νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού τον Σέρτζιο Πανούτσιο ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε σχετικό σχόλιο του στο σημερινό μπρίφινγκ, δήλωσε πως «Η Νέα Δημοκρατία έχει κλείσει μέσα σε ένα βράδυ την δημόσια τηλεόραση, επομένως το εμπάργκο δεν είναι η μέγιστη κλιμάκωση από μεριάς της», ωστόσο δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις Καψώχα.

Η ΝΔ δεν είναι το μόνο κόμμα που αποσύρει στελέχη της από τηλεοπτικό κανάλι. Από τα τέλη Ιουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προχωρήσει σε εμπάργκο του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού ΣΚΑΪ, διαμαρτυρόμενος για τον τρόπο κάλυψης των φονικών πυρκαγιών από τους δημοσιογράφους του σταθμού. Τότε, σε ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος τονιζόταν ότι «Ο ΣΚΑΪ θα έχει τη δυνατότητα να επιδίδεται στην ακατάσχετη προπαγάνδα, τις συκοφαντίες και τα ψεύδη του εναντίον της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς χωρίς τη δική μας παρουσία».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα