ΔΙΕΘΝΕΣ
15/09/2018 17:55 EEST | Updated 15/09/2018 18:03 EEST

Ένα «ανόητο» challenge στο YouTube παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή

Ένα 11χρονο αγόρι στη Μ.Βρετανία παραλίγο να χάσει τη ζωή του παίζοντας στο πάρκο, όταν η απόφαση του να μιμηθεί ένα βίντεο στο YouTube, είχε τραγικές συνέπειες για τον ίδιο.

Ο Τάιλερ Μπρούμ, είχε βγει την Τετάρτη, σε ένα πάρκο του Νότιγχαμ, με μια παρέα μεγαλύτερων παιδιών και τους πρότεινε να δοκιμάσουν το διάσημο challenge που είχε γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βίντεο που έχει στη διάθεσή της η μητέρα του, δείχνει τον Τάιλερ να ανεβαίνει στο γνωστό σε όλους παιχνίδι «γύρω-γύρω όλοι» και να στρυφογυρίζει. Κάποια στιγμή όμως, όπως φαίνεται, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα που έπεσε με δύναμη στο έδαφος και χτύπησε το κεφάλι του.

Όπως δήλωσε η γυναίκα στο BBC, το πρόσωπο του αγοριού άρχισε να πρήζεται και να μελανιάζει καθώς αίμα συγκεντρωνόταν στο κεφάλι του.

«Στα βίντεο που έχω παρακολουθήσει, οι περισσότεροι απλά χτυπάνε. Στην περίπτωση του Τάιλερ όμως, τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα. Λιποθύμησε από την μεγάλη ταχύτητα, θόλωσε η όρασή του και τα μάτια του γέμισαν με αίμα».

 Τον Τάιλερ βρήκε σε αυτή την κατάσταση ένα παιδί που περνούσε εκείνη την ώρα από το πάρκο, καθώς οι φίλοι του που βρίσκονταν μαζί του, τον παράτησαν όταν συνέβη το ατύχημα.

«Οι γιατροί είπαν πως αν δεν ήταν ένα δυνατό και υγιές παιδί, θα είχε υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες από το χτύπημα ενώ τους τραυματισμούς τους παρομοίωσαν με εκείνους που αποκτούν οι πιλότοι πολεμικής αεροπορίας όταν δεν φορούν μάσκες οξυγόνου», ανέφερε η μητέρα του στο BBC.

Σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία, ο Τάιλερ βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση ενώ έχει βγει επίσημη ανακοίνωση ώστε να βρεθούν τυχόν μάρτυρες που παρευρίσκονταν στο σημείο τη στιγμή του ατυχήματος.