Ένα νέο φετίχ έχει αναδειχθεί online: το κόψιμο σαπουνιού

A post shared by Asmr.crackle (@asmr.crackle) on

Όλο και πιο δημοφιλή γίνονται τα βίντεο με ανθρώπους που κόβουν μπάρες σαπουνιού - ιδίως για του λάτρεις του ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response) - της απόλαυσης των αισθήσεων.

Μια αναζήτηση στο Instagram για #soapcutting φέρνει πάνω από 13 χιλιάδες αναρτήσεις. Στο YouTube είναι κάτι λιγότερο από μισό εκ.. Χωρίς αμφιβολία, είναι η νέα online τάση, ιδίως για αυτούς που απολαμβάνουν το ASMR (αυτοί που διεγείρονται από ακουστικές, οσφρητικές ή εικαστικές απολαύσεις).

Η 27χρονη Kaelin από το Μέριλαντ λέει ότι η πράξη είναι «παράξενα μαγευτική. Αισθάνομαι ότι μπορώ να ξεχάσω πράγματα για λίγη ώρα και απλώς να επικεντρωθώ στην αίσθηση και τους ήχους του κοψίματος του σαπουνιού». Η 25χρονη Nazish από το Λήντς έχει πάνω από 80 χιλ. ακολούθους στο Instagram, έχοντας λανσάρει μόλις πέρυσι τον λογαριασμό της ως «μια προσωπική μορφή καλλιτεχνικής θεραπείας για να ανακουφίσω το άγχος και τις αϋπνίες μου».

A post shared by Kay-Bee (@soapydopey416) on

Η Dasha είναι από τη Μόσχα και υπερασπίζεται το νέο της χόμπι, λέγοντας: «Στη Ρωσία κοστίζει πολύ το να έχεις ένα χόμπυ. Ο κόσμος ψάχνει πράγματα που θα του αποσπάσει την προσοχή». Όπως εξηγεί, το κόψιμό του σαπουνιού είναι «σαν ύπνωση», ενώ η εμμονή της, της κοστίζει περίπου 100 δολ. το μήνα. «Είναι πολλά για τη Ρωσία», είπε.

Οι περισσότεροι δημιουργοί τέτοιων βίντεο είναι γυναίκες, καθώς, όπως λέει η Kaelin, «το ASMR αφορά το να αισθάνεσαι όμορφα και να διώχνεις το στρες και πιστεύω ότι οι άντρες εκπαιδεύονται στο ότι δεν χρειάζεται να φροντίσουν τα συναισθήματά τους».

Αν θέλετε να το ξεκινήσετε, το μόνο που χρειάζεστε είναι σαπούνι, μαχαίρι και μια κάμερα. Η Dasha προτιμά το «παλιό, ξηρό σαπούνι» ενώ η Nazish προτιμά τα μαλάκα σαπούνια του εμπορίου.

Επιπλέον, τίποτε δεν πετιέται. Όπως λέει η Nazish, «Το ανακυκλώνω και το ξαναχρησιμοποιώ όσο περισσότερο γίνεται».

Πηγή: The Guardian