Ενα ντοκιμαντέρ κλείνει τον απολογισμό της Επιτροπής Ελλάδα 2021

Παρουσιάστηκε την Τετάρτη το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
greece2021.gr
greece2021.gr
greece2021.gr

Σχεδόν 1.000 δράσεις καταγράφηκαν στο ημερολόγιο της Επιτροπής Ελλάδα 2021, 18 δράσεις που βοήθησαν στην ανεύρεση χρηματοδότησης, 78 επισκέψεις σε 64 πόλεις στην Ελλάδα, 319 δράσεις που έγιναν από την Ομογένεια και φορείς του εξωτερικού και σχεδόν 2.000 προτάσεις που υποβλήθηκαν στην ψηφιακή πλατφόρμα η οποία δημιουργήθηκε.

Κι ακόμα:

  • Δεκάδες προτάσεις Δήμων εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με χρηματοδότηση ύψους 50 εκ. ευρώ.
  • Πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 400 δράσεις και εκδηλώσεις υπό την αιγίδα ή και την στήριξη της Επιτροπής.
  • Η ίδια η Επιτροπή σχεδίασε και υλοποίησε σημαντικές δράσεις, όπως το Φόρουμ «Η Ελλάδα το 2040», η «Επιθυμία Ελευθερίας» και το ντοκιμαντέρ «Σε γνωρίζω από την όψη: 200 χρόνια Ελλάδα».
  • Η Επιτροπή δώρισε 18 κλίνες ΜΕΘ στο ΕΣΥ, χρηματοδότησε την έρευνα των γιατρών του Παπανικολάου για το ελληνικό φάρμακο κατά της Covid-19 και θα διαθέσει έσοδα από το Νομισματικό Πρόγραμμα σε δράσεις αποκατάστασης στις πυρόπληκτες περιοχές.

«Τελικά το 2021 είναι μια χρονιά που θα την κρατήσουμε στην μνήμη μας. Και προχωράμε...»

Η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη στην εκδήλωση αναγνώρισης μελών χορηγικού προγράμματος και απολογισμού
Η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη στην εκδήλωση αναγνώρισης μελών χορηγικού προγράμματος και απολογισμού
Ελλάδα 2021

Μ′ αυτά τα λόγια η Πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021, Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη έκλεισε μέσα από το ντοκιμαντέρ απολογισμού έργου την δράση της Επιτροπής στην εκδήλωση της Αναγνώρισης Μελών Χορηγικού Προγράμματος και Απολογισμού του Εργου της Επιτροπής που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σήμερα το βράδυ (τα παραπάνω στοιχεία έχουν συλλεχθεί από το ντοκιμαντέρ που παρουσιάστηκε).

Η Επιτροπή που ιδρύθηκε με απόφαση του Πρωθυπουργού για να συντονίσει τις επετειακές δράσεις που έγιναν στην Ελλάδα και το εξωτερικό με την συμπλήρωση των 200 χρόνων - διοικήθηκε από ολομέλεια στην οποία συμμετείχαν 43 προσωπικότητες από όλο το φάσμα της κοινωνίας

«Να δούμε τον εθελοντισμό και την συλλογικότητα. δυο έννοιες που πάσχουν μονίμως», ακούγεται να λέει στην συνεδρίαση της ολομέλειας ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Οι δράσεις που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα βασίστηκαν σε τέσσερις άξονες:

  • Το 1821 στην Ελλάδα και τον κόσμο
  • Η Ελλάδα μέσα από μια πορεία 200 χρόνων
  • Οι Ελληνες που αφήνουν το αποτύπωμά τους στον κόσμο
  • Το 2021 ως παράθυρο για την Ελλάδα του μέλλοντος

«Δικαιούμαστε να είμαστε περήφανοι για όσα καταφέραμε. Ολοι οι στόχοι επετεύχθησαν», ανέφερε η Γιάννα Αγγελοπούλου στην εκδήλωση, κατά την διάρκειά της οποίας τιμήθηκε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος «για την ηθική και χρηματική συμβολή του στο έργο της Επιτροπής».

Η συγκινητική στιγμή της βράβευσης του Θόδωρου Αγγελόπουλου
Η συγκινητική στιγμή της βράβευσης του Θόδωρου Αγγελόπουλου
Ελλάδα 2021

«Το 35λεπτο ντοκιμαντέρ προσπαθεί να διηγηθεί με τρόπο ευσύνοπτο τα πεπραγμένα της Επιτροπής», είπε στην HuffPost το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Κωστής Κοντογιάννης, εκπαιδευτικός. «Το κριτήριό μας ήταν να έχουμε ποιοτικό υλικό κι αντιπροσωπευτικότητα. Θελήσαμε να δομηθεί αφήγηση με ειρμό, δομή, αρχή, μέση και τέλος», ανέφερε επίσης συμπληρώνοντας ότι η δημιουργία του διήρκεσε περίπου ένα μήνα.

Δείτε το ντοκιμαντέρ απολογισμού έργου :

Δημοφιλή