Ένα  γράμμα που δεν γράφτηκε ποτέ

Τα μάθατε τα νέα;
.
.
Petros Giannakouris via AP

Τα μάθατε τα νέα; Τριήμερο εθνικό πένθος και μεσίστιες οι σημαίες για τη φύση που δολοφονήσαμε για μια ακόμα φορά.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί όλα τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν δράση, με σκοπό τον σχηματισμό Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας!

Παραιτήθηκαν ο υπουργός «προστασίας του πολίτη», ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, ο υπουργός συντονισμού του κυβερνητικού έργου, ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας, ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, δασάρχες και πολεοδόμοι, ο περιφερειάρχης και οι βουλευτές Αττικής, νομάρχες, δήμαρχοι και κοινοτάρχες σε όλες τις περιοχές που παραδόθηκαν όχι στις φλόγες, αλλά στη καταστροφική μανία του ανθρώπινου υβριδίου που εδώ και αιώνες παρασιτεί στον επονομαζόμενο γαλάζιο πλανήτη. Δημόσια συγνώμη και από τους προκατόχους τους, και παραιτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Η εκκλησία της Ελλάδος ανακοίνωσε την παραχώρηση οικοπέδων και κατοικιών για τη μετεγκατάσταση όσων έμειναν άστεγοι, οικονομική βοήθεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και συνεργασία με τις υπηρεσίες του εθνικού κτηματολογίου, ώστε να καταγραφούν και να καθοριστεί οι ιδιότητα όλων των δασικών και μη εκτάσεων ανά την επικράτεια.

Καλλιτέχνες, ηθοποιοί, αθλητές, συγγραφείς, δημοσιογράφοι ξεκινούν εθνική εκστρατεία για τη διάσωση και αποκατάσταση των δασικών εκτάσεων που επλήγησαν την τελευταία εικοσαετία. Παραστάσεις, αθλητικές εκδηλώσεις, πολιτιστικά δρώμενα, τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές εκπομπές και ενημερωτικά δελτία οικολογίας και περιβάλλοντος, για την ενίσχυση της συλλογικής συνείδησης όχι προστασίας αλλά ισορροπημένης, αρμονικής συμβίωσης στο οικοσύστημα.

Τέθηκαν σε εφαρμογή τα σχέδια εκτάκτου ανάγκης «Άρτεμης» και «Δήμητρα», για την άμεση αποκατάσταση της πανίδας και της χλωρίδας, σχέδια που προβλέπουν και γαιοδασικές μελέτες, αναδασώσεις, εκτεταμένα αντιπλημμυρικά έργα, μέρος των οποίων θα χρηματοδοτήσει η Ε.Ε, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων, Ελληνική Ένωση Τραπεζών και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Όλες οι δασικές περιοχές που επλήγησαν δεν θα κηρυχθούν απλώς αναδασωτέες αλλά θα απαγορευθεί σε αυτές καθολικά, η αστική ή άλλου τύπου δόμηση.

Παραγγέλθηκαν νέα αεροσκάφη πυρόσβεσης, δεκάδες νέα οχήματα, συστήματα εναέριας και δορυφορικής παρακολούθησης των δασικών περιοχών για έγκαιρη ειδοποίηση στην περίπτωση φωτιάς και αυτόματη καταγραφή των ζημιών.

Ενισχύεται η εθελοντική δασοπροστασία και πυρόσβεση. Ξεκινά πιλοτικά σε όλα τα δημοτικά και γυμνάσια το νέο σχολικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα οικολογικής αγωγής και περιβαλλοντικής παιδείας.

Τα έμαθες τα νέα;

Έκτακτη σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του συμβουλίου ασφαλείας του Ο.Η.Ε, του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με θέμα την άμεση αντιμετώπιση της «κλιματικής καταστροφής», όρος που αντικατέστησε το παρελκυστικό σλόγκαν «κλιματική αλλαγή».

Ορόσημο το 2022 το οποίο ανακηρύχθηκε παγκόσμιο έτος «Σωτηρίας της Γης». Υπογράφθηκε η νέα οικουμενική συνθήκη «Προμηθέας» και αποφασίσθηκε η λήψη δραστικών μέτρων από όλες τις χώρες χωρίς εξαίρεση καθώς και η άμεση συμμόρφωση για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται: η επανεπένδυση του 20% των κερδών των επιχειρηματικών πολυεθνικών επιχειρήσεων στη μελέτη και έρευνα για την ανάπτυξη νέων οικολογικών τεχνολογιών, εναλλακτικών πηγών ενέργειας (και όχι των κατ’ όνομα «πράσινων» που συνεχίζουν και ολοκληρώνουν την περιβαλλοντική καταστροφή), η βιοαποκατάσταση και η καθολική απαγόρευση της παραγωγής οικοτοξικών προϊόντων σε κάθε μορφή.

Θεσπίζεται ανεξάρτητο διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα κατά της Φύσης, το οποίο ήδη ανέλαβε δράση.

Βιομηχανίες, εργοστάσια, ναυτιλιακές και αεροπορικές εταιρείες αποφάσισαν την κατάρτιση έκτακτων προγραμμάτων ενεργειακής διαχείρισης και δημιουργίας προηγμένων μηχανισμών ανακύκλωσης, διακίνησης επιβατών και ανεφοδιασμού εμπορευμάτων.

Εταιρείες παραγωγής οπλικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας και αεροδιαστημικής, θα στραφούν σταδιακά στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών οικοπραστασίας, βιογένεσης ειδών που έχουν εκλείψει και μετατροπής των ρυπογόνων μεγαλουπόλεων σε «γαλάζιες μητροπόλεις» σε όλο τον πλανήτη, αφού οι κυβερνήσεις αποφάσισαν την παγκόσμια και ταυτόχρονη μείωση των επιθετικών εξοπλισμών, την άμεση κατάπαυση του πυρός σε όλες τις εμπόλεμες περιοχές από τη Μέση Ανατολή, στην Κεντρική Αφρική ως τον Καύκασο και την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών με στόχο την από κοινού αντιμετώπιση του οικολογικού Αρμαγεδδώνα.

Σε μια κίνηση έμπρακτης απόδειξης καλής θέλησης και γειτονίας το Ισραήλ παραχωρεί κατεχώμενα εδάφη και αναγνωρίζει το κράτος της Παλαιστίνης ενώ η Χαμάς σταμάτησε αμέσως τις επιθέσεις με ρουκέτες προς το την Ιερουσαλήμ.

Η Τουρκία αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα από τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες Ανατολής και Δύσης συνυπέγραψαν κοινή διακήρυξη ειρήνης και ανοχής μεταξύ λαών και κρατών. Ο Αραβικός Σύνδεσμος, το Ιράν, η Ινδία, Βραζιλία, η Ρωσική ομοσπονδία και Κίνα, και η Β. Κορέα, υπέγραψαν με τις Η.Π.Α, Ε.Ε, Ηνωμένο Βασίλειο και Καναδά μνημόνιο συνεργασίας για τη σταδιακή μετάβαση οικονομιών, βιομηχανίας και αγορών στην νέα εποχή της γαιοενέργειας.

Αυτή θα αντικαταστήσει τα δίκτυα παραγωγής ηλεκτρισμού και μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης, που βασίζονται στον λιγνίτη ή το πετρέλαιο, ενώ αποφασίσθηκαν μέτρα στήριξης και ενίσχυσης οικονομικά και τεχνολογικά των χωρών του Τρίτου Κόσμου, σε πρώτη φάση, και επενδύσεων ελεγχόμενης κερδοφορίας για την ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών και ήπιας χρήσης φυσικών και ενεργειακών πόρων. Όπως και τη δημιουργία πρωτοποριακών γεωργικών και κτηνοτροφικών καλλιεργειών, την ενίσχυση της απασχόλησης και τη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης ώστε να ελεγχθούν μελλοντικές μεταναστευτικές ροές.

Η παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων, ένδυσης, οχημάτων, και φαρμάκων, οι διεθνείς τουριστικοί οργανισμοί και πράκτορες, αθλητικές παγκόσμιες ομοσπονδίες και η Διεθνής Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, επιστημονικοί σύλλογοι και συνδικαλιστικά σωματεία, συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια.

Τα μάθατε τα νέα; Ο πλανήτης θα σωθεί. Η θυσία μας δεν πήγε χαμένη.