ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23/07/2020 13:26 EEST | Updated 23/07/2020 15:00 EEST

Εικόνες από την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών: Οι διάλογοι, τα χαμόγελα και οι μπηχτές

Εικόνες από τις συναντήσεις του πρωθυπουργού για τα ελληνοτουρκικά.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12.30 οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους  ενημερώσει για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.  

Πρώτα συνάντησε στο γραφείο του στη Βουλή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μπαίνοντας ο κ. Τσίπρας είπε «γεια σου, Κυριάκο», η απάντηση ήταν «γειά σου Αλέξη» και ακολούθησε ο χαιρετισμός με τους αγκώνες, «ο μόνος αποδεκτός χαιρετισμός λόγω κορονοϊού», όπως είπε ο πρωθυπουργός. Ακολούθως ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «έχουμε πολλά θέματα σήμερα» και ο κ. Μητσοτάκης απάντησε «θα έχουμε άνεση χρόνου να τα συζητήσουμε». 

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η συνάντηση γίνεται προκειμένου ο πρωθυπουργός να ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αλλά και για τις εξελίξεις στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών. Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ζητήσει, λόγω των εξελίξεων στο Αιγαίο, να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ.

Μητσοτάκης - Γεννηματά: Χαμόγελα και μπηχτές 

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Με εκατέρωθεν δηκτικά σχόλια ξεκίνησε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Φώφη Γεννηματά.

«Συγγνώμη για την καθυστέρηση. Συμβαίνει σ΄αυτές τις συναντήσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης αφού η συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα ξεπέρασε τον προβλεπόμενο χρόνο. «Σημασία έχει να μας δει ο κόσμος, αυτές τις κρίσιμες ώρες, μια γροθιά όλους μαζί κι όχι ανά δύο», παρατήρησε η Φώφη Γεννηματά. «Έστω κι ανά δυο ο κόσμος μας βλέπει μια γροθιά», αντέτεινε ο πρωθυπουργός.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Οι υπόλοιπες συναντήσεις

  • Στις 18:15, με τον Πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο. 
  • Στις 19:30, με τον Γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη. 
  • Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 09:30.