ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΛ.ΑΣ. έκαψε παραπάνω από 50 τόνους ναρκωτικών

Εντυπωσιακές εικόνες

20/12/2017 18:32 EET | Updated 20/12/2017 18:32 EET

Έτος κατά των ναρκωτικών χαρακτηρίστηκε το 2018 το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., κατά τη σημερινή διαδικασία καύσης των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν το 2017.

Σε κλίβανο που βρίσκεται στα Αντίκυρα Βοιωτίας κάηκαν 300 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 1.200 δενδρύλλια, 25 κιλά ηρωίνης και 27 κιλά κοκαΐνης. Όπως ανακοινώθηκε, το 2017 οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. διαχειρίστηκαν πάνω από 12.000 υποθέσεις ναρκωτικών, συνέλαβαν για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές 15.581 άτομα, ενώ κατάσχεσαν πάνω από 16 τόνους κάνναβης, πάνω από 300 κιλά ηρωίνης, περίπου 220 κιλά κοκαΐνης και πάνω από 50.000 ναρκωτικά χάπια.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τουβάλας παρέστη στην προγραμματισμένη καύση κατασχεμένων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών δηλώνοντας: «Σήμερα, από εδώ, από τα Αντίκυρα, η Ελληνική Αστυνομία ξεκινάει έναν νέο μεγάλο αγώνα για το 2018. Έναν αγώνα προστασίας της κοινωνίας, των νέων ανθρώπων. Χαρακτηρίζουμε και αναγνωρίζουμε πως το 2018 θα είναι έτος κατά των ναρκωτικών και γι’ αυτό καλούμε σε συνοδοιπορία και συμπαράσταση όλους τους κοινωνικούς φορείς και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες στην καταπολέμηση των ναρκωτικών. Το σύνθημά μας θα είναι «Όχι στα ναρκωτικά, όχι στην περιθωριοποίηση, όχι στο θάνατο».

Επιπλέον αναφέρθηκε στις σημαντικές επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας στον διαρκή αγώνα κατά των ναρκωτικών, τονίζοντας ότι: «Η τελευταία χρονιά, το 2017, για την Ελληνική Αστυνομία είχε εξαιρετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση των ναρκωτικών, γεγονός που μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την προσπάθειά μας, με την αίσθηση ότι πραγματικά προστατεύουμε την κοινωνία, προστατεύουμε τους συνανθρώπους μας, τους νέους ανθρώπους κυρίως, τα νέα παιδιά».

Αναφερόμενος στο σχεδιασμό των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, επεσήμανε ότι: «Η σημερινή παρουσία μας εδώ σηματοδοτεί αυτήν ακριβώς την ανάγκη, την υποχρέωση αν θέλετε, να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο για καλύτερα αποτελέσματα. Σηματοδοτεί και αναδεικνύει την ισχυρή βούληση της Πολιτείας και της Ελληνικής Αστυνομίας να έχει πιο δραστική αντιμετώπιση στα παράνομα κυκλώματα που υποχρεώνουν τους συνανθρώπους μας, μα κυρίως τους νέους ανθρώπους, στη χρήση των ναρκωτικών και με αυτόν τον τρόπο τους οδηγούν στην περιθωριοποίηση, στην ψυχική και σωματική φθορά και τέλος στο θάνατο».

Εξειδικεύοντας μάλιστα τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, ο κ. Αρχηγός δήλωσε: «Οι δράσεις που θα αναπτύξουμε θα εστιάζουν σε τρία βασικά σημεία. Στη διεθνή διακρατική συνεργασία, κυρίως με τα όμορα, τα γειτονικά μας κράτη, στη συντονισμένη επιχειρησιακή δράση, με παραμετροποίηση των σχεδίων μας ανάλογα με τα αποτελέσματα, καθώς επίσης στο άνοιγμα στην κοινωνία, ώστε να ενημερώσουμε τους συνανθρώπους μας και ιδίως τους νέους, τους μαθητές, ακόμη και τους μετανάστες, με ιδιαίτερη έμφαση στους ασυνόδευτους ανηλίκους, που δεν έχουν την προστασία της οικογένειας και πρέπει να ενημερωθούν για τη μάστιγα των ναρκωτικών, για τις συνέπειες που έχει η χρήση των ναρκωτικών στους νέους ανθρώπους».

Τέλος, απευθυνόμενος στους νέους που δίνουν τον αγώνα για την απεξάρτηση τους, δήλωσε: «Εύχομαι στους νέους ανθρώπους, που δίνουν τον αγώνα τους για την απεξάρτηση και την επανένταξη στην κοινωνία, να είναι αγώνας καλός, χρήσιμος, αποτελεσματικός. σε μια κοινωνία της ελπίδας και της αισιοδοξίας».

  • ΕΛΑΣ
  • ΕΛΑΣ
  • ΕΛΑΣ
  • ΕΛΑΣ
  • ΕΛΑΣ
  • ΕΛΑΣ
  • ΕΛΑΣ
  • ΕΛΑΣ