ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/12/2017 17:22 EET | Updated 01/12/2017 17:48 EET

Βίντεο από τη δράση της συμμορίας κλεφτών με τις 125 επιθέσεις στην Αθήνα

Βίντεο από τη δράση της συμμορίας που «χτυπούσε» επιχειρήσεις, περίπτερα, πρακτορεία του ΟΠΑΠ, καταστήματα και εταιρίες, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για την οργάνωση, με έδρα καταυλισμούς της δυτικής Αττικής, που εξαρθρώθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2017 στην Αθήνα, ύστερα από καταδίωξη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Τότε είχαν συλληφθεί τέσσερις Έλληνες και είχαν ταυτοποιηθεί ακόμα οχτώ συνεργοί τους. Συνολικά εξιχνιάστηκαν 125 επιθέσεις τους.

Αναλυτικότερα, έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Αστυνομίας εξακριβώθηκε ότι οι δράστες είχαν συστήσει από τα τέλη του 2016 εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας πραγματοποιούσαν καθημερινά ληστρικές επιδρομές σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο και με ορμητήριο καταυλισμούς στον Ασπρόπυργο και στην Μάνδρα, μετέβαιναν νυχτερινές ώρες σε διάφορες περιοχές, πραγματοποιώντας ληστείες σε περίπτερα, πρατήρια υγρών καυσίμων και ψιλικατζίδικα αλλά και διαρρήξεις-κλοπές σε διάφορα καταστήματα.

Ως προς την σύνθεση της «επιχειρησιακής ομάδας» των δραστών, αυτή διαφοροποιείτο σε κάθε εξόρμηση, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να κυμαίνεται από τρεις έως δέκα κάθε φορά, ενώ επιπλέον προέβαιναν στην διάπραξη πολλαπλών κλοπών και ληστειών σε κάθε εξόρμηση.

Περαιτέρω, κατά τη διάρκεια των ληστειών διατηρούσαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, απειλούσαν με διάφορα αντικείμενα τα θύματα τους και σε ορισμένες περιπτώσεις, κακοποιούσαν τα θύματά τους με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Στην κατοχή τους καθώς και έπειτα από έρευνα σε καταυλισμούς στον Ασπρόπυργο και στην Μάνδρα, βρέ

θηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κλεμμένα αυτοκίνητα, διάφορα κλοπιμαία, διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια και κουκούλες.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.