Εντολή για εκκλησιαστικές ανακρίσεις από τον Ιερώνυμο για το περιστατικό με τον Χρηστίδη

Επειδή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Την αντίδραση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου προκάλεσε η στοχοποίηση του Παύλου Χρηστίδη από τον αρχιμανδρίτη του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως, επειδή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο αρχιμανδρίτης, μάλιστα, προέβη σε χαρακτηρισμούς κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και δημοσίευσε φωτογραφίες της συζύγου του και του παιδιού του, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να απαιτεί άμεση διενέργεια εκκλησιαστικών ανακρίσεων προκειμένου ο προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης να δώσει εξηγήσεις.

Μάλιστα ο ιερέας ισχυρίζεται ότι καθυστέρησε εκδήλωση μέχρι να αποχωρήσει ο βουλευτής: «μία ώρα καθυστέρησε η ευλογία και κοπή της αγιοβασιλειόπιτας, έως της επιτεύξεως αποχωρήσεως από το χώρο της συνεστιάσεως του απάνθρωπου Παύλου Χρηστίδη, που παρά το ότι είναι ο ίδιος κατά φύση πατέρας, με απίστευτη ελαφρότητα συνευδόκισε στο να “δολοφονηθούν” αθώες ψυχές παιδιών που θα καταστούν ιδιοκτησίες οικιακών συνυπάρξεων των plus, κάθε αφύσικου δικαιωματισμού, με ό,τι αυτό γνωρίζουμε ότι συνεπάγεται».

«Σε ένα παραλήρημα μίσους ο αρχιμανδρίτης του Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, Σεραφείμ, καταφέρεται εναντίον του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Χρηστίδη, στοχοποιώντας ακόμα και την οικογένειά του με φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου.

Ακόμα αναφερόταν ότι «η θεσμοθέτηση της ισότητας στον πολιτικό γάμο και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς εξαιρέσεις αποτελεί υποχρέωση κάθε ευνομούμενης Πολιτείας. Τέτοιες μεμονωμένες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την πνευματικότητα αλλά και το έργο, που επιτελεί στην ελληνική κοινωνία η Εκκλησία».

Πηγή: ΕΡΤ

Δημοφιλή