ΔΙΕΘΝΕΣ
12/10/2021 11:19 EEST

ΗΠΑ: Άλκη κυκλοφορούσε με ελαστικό σφηνωμένο στο λαιμό για 2 χρόνια

Κατάφεραν μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες να το αφαιρέσουν.

Μία άλκη στο Κολοράντο ζούσε τα τελευταία δύο χρόνια με μία ρόδα περασμένη στο λαιμό της. Το Σάββατο, 9 Οκτωβρίου, οι υπεύθυνοι του Οργανισμού Προστασίας Άγριας Φύσης και Πάρκων της Πολιτείας (Colorado Parks and Wildlife), ανακοίνωσαν ότι το αφαίρεσαν.

Οι αξιωματικοί, Ντόσον Σουάνσον και Σκοτ Μέρντοχ με την βοήθεια αναισθητικού κατάφεραν να κοιμήσουν την άλκη και στην συνέχεια τις έκοψαν τα κέρατα προκειμένου να απομακρύνουν το ελαστικό από τον λαιμό της

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Προστασίας Άγριας Φύσης και Πάρκων του Κολοράντο, η άλκη είναι τεσεράμισι ετών και ζυγίζει 270 κιλά

«Ήταν μια δύσκολη και επίπονη προσπάθεια καθώς δεν μπορούσαμε να κόψουμε την στεφάνη που αποτελείται από ατσάλινο σύρμα. Ηταν δύσκολο να βγάλουμε την ρόδα ακόμα και όταν κόψαμε τα κέρατα. Αυτό που βοήθησε σημαντικά στην θετική εξέλιξη της όλης επιχείρησης ήταν το γεγονός πως ο λαιμός της άλκης δεν είχε μεγαλώσει τόσο που το ελαστικό να σφηνώσει γύρω του. Θα προτιμούσαμε να κόψουμε το ελαστικό και όχι τα κέρατα, αλλά έπρεπε να αφαιρεθεί η ρόδα πάση θυσία», δήλωσε ο Σκοτ Μέρντοχ.

Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που οι υπεύθυνοι του οργανισμού προσπάθησαν να κοιμήσουν την άλκη, ενώ το βάρος που αφαίρεσαν από το λαιμό της υπολογίζεται στα 4.5 κιλά.

«Το κάτω μέρος του ελαστικού ήταν γεμάτο πευκοβελόνες και πέτρες. Υπολογίζουμε πως πρέπει να ζύγιζε 4.5 κιλά», εξήγησε ο Σκοτ Μέρντοχ.

Το ελαστικό πρέπει να πέρασε στο λαιμό της άλκης όταν ήταν πολύ μικρή, πριν βγάλει κέρατα ή κατά την διάρκεια του χειμώνα όταν πέφτουν. Το πιο πιθανό σενάριο πάντως είναι η άλκη να έβαλε το κεφάλι της σε μία στοίβα από ελαστικά, με το ένα από αυτά να γλιστράει στον λαιμό της.