ΔΙΕΘΝΕΣ
22/01/2018 11:57 EET

ΗΠΑ: «Πυρά» του Μπέρνι Σάντερς κατά της καμπάνιας επανεκλογής Τραμπ λόγω ακραίας διαφήμισης

ERIC THAYER / Reuters

Ο ανεξάρτητος Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς αποδοκίμασε διαφήμιση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από το επιτελείο της εκστρατείας επανεκλογής του προέδρου Τραμπ το 2020 και η οποία αποκαλούσε τους Δημοκράτες «συνεργούς σε κάθε δολοφονία που έχουν διαπράξει οι παράνομοι μετανάστες».

«Είναι πραγματικά απίστευτο και λυπηρό για την χώρα μας που έχουμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ να λέει μία τέτοια ανοησία μέσω των εξωφρενικών δηλώσεών του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σάντερς που εκλέγεται στο Βερμόντ κι ο οποίος συνεργάζεται με τους Δημοκρατικούς.

Οι δηλώσεις του Σάντερς έγιναν στην εκπομπή «State of the Union» του CNN.

Η διαφήμιση δημοσιοποιήθηκε ώρες πριν από την παύση λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Η παύση λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης προκλήθηκε κυρίως από την διαφωνία μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών για το πρόγραμμα προστασίας των παράνομων μεταναστών που είναι γνωστό ως DACA. Το πρόγραμμα αυτό, προστατεύει τους μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στις ΗΠΑ ως παιδιά.

«Χρειάζονται έναν τρόπο που να οδηγεί στην χορήγηση υπηκοότητας. Μετά βλέπουμε έναν πρόεδρο να ρίχνει κάτι στον αέρα να προσπαθεί να μας διαιρέσει και να προκαλέσει μίσος. Είναι πραγματικά λυπηρό»» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σάντερς.

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση, ο Σάντερς συγκεντρώνει ποσοστό 21% για ενδεχόμενη προεδρική υποψηφιότητά του, στις εκλογές του 2020. Ο ίδιος, θεωρεί πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Σάντερς διεκδίκησε το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών απέναντι στην Χίλαρι Κλίντον το 2016, ενώ κατήγγειλε προεκλογικά την διαφθορά στο Δημοκρατικό Κόμμα.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)