ΗΠΑ: Πλαστικός χειρουργός έκανε live με τις επεμβάσεις στο TikTok και το πλήρωσε

Η χειρουργός, γνωστή και ως Dr. Roxy φαίνεται να ευθύνεται για σοβαρές επιπλοκές των ασθενών της.
.
.
Courtney Hergesheimer/ The Columbu Dispatch via AP)ASSOCIATED PRESS

Η κρατική ιατρική άδεια πλαστικού χειρουργού από το Οχάιο των ΗΠΑ ανακλήθηκε οριστικά την Τετάρτη (12/7), αφού το ιατρικό συμβούλιο διαπίστωσε ότι η γιατρός έβλαψε ασθενείς κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης των χειρουργείων της στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης TikTok.

Το Ιατρικό Συμβούλιο του Οχάιο ψήφισε την απαγόρευση άσκησης επαγγέλματος εντός της Πολιτείας για την Katharine Grawe — επίσης γνωστή ως Dr. Roxy στο ιατρείο της πλαστικής χειρουργικής «Roxy Plastic Surgery» και στους πολλούς οπαδούς της στο TikTok.

Το διοικητικό συμβούλιο είπε ότι η χειρουργός, της οποίας είχε αρχικά ανασταλεί η άδειά της τον Νοέμβριο, παραμελούσε τους ασθενείς της καθώς μετέδιδε ζωντανά μέρη των διαδικασιών τους, μιλούσε στην κάμερα και απαντούσε σε ερωτήσεις των θεατών κι όλα αυτά ενώ εκτελούσε τις χειρουργικές επεμβάσεις.

Το συμβούλιο προειδοποίησε την γιατρό για τις ενέργειές της ήδη από το 2018, επικαλούμενο ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο των ασθενών και πιθανές παραβιάσεις δεοντολογίας.

Τρεις ασθενείς της υπέστησαν σοβαρές επιπλοκές και χρειάζονταν εντατική ιατρική φροντίδα μετά το χειρουργείο. Μια γυναίκα βρέθηκε με διάτρηση εντέρου μια εβδομάδα μετά το χειρουργείο, μέρος του οποίου μετέδειδε ζωντανά στο TikTok η γιατρός.

Η ανώνυμη ασθενής υπέστη σοβαρή βλάβη και βακτηριακές λοιμώξεις στην κοιλιά της, καθώς και απώλεια εγκεφαλικής λειτουργίας από την ποσότητα τοξινών στο αίμα της, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο λογαριασμός της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραμένει ιδιωτικός.

(Πηγή: Associated Perss)

Δημοφιλή