ΗΠΑ: Βουλευτής μπέρδεψε τη Γκεστάπο με το γκασπάτσο

Τι ναζιστική αστυνομία, τι ισπανική ντοματόσουπα; Λεπτομέρειες.
Elizabeth Frantz via Reuters

Η ακραία Ρεπουμπλικανή βουλευτής των ΗΠΑ, Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν κατάφερε να γίνει viral για τους λάθος λόγους, αφού αποκάλεσε «αστυνομία της... γκασπάτσο» όσους περιπολούν το κτίριο του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον

Η Γκριν προφανώς μπέρδεψε την περίφημη κρύα ισπανική σούπα γκασπάτσο με την Γκεστάπο - τη βάναυση μυστική αστυνομία της ναζιστικής εποχής στη Γερμανία.

Η βουλευτής από τη Τζόρτζια είναι γνωστή για τις εξτρεμιστικές απόψεις της και για διάδοση της παραπληροφόρησης αναφορικά με τον κορονοϊό - κάτι που έθεσε εκτός Twitter.

«Οχι μόνο έχουμε τη φυλακή της Ουάσιγκτον που είναι τα γκουλάγκ της Ουάσιγκτον αλλά τώρα έχουμε την αστυνομία γκασπάτσο της Νάνσι Πελόζι να κατασκοπεύει μέλη του Κογκρέσου, να κατασκοπεύει το νομοθετικό έργο που κάνουμε, να κατασκοπεύει το προσωπικό μας και να κατασκοπεύει Αμερικανούς πολίτες», είπε σε τηλεοπτική συνέντευξή της.

Οπως ήταν αναμενόμενο, η γκάφα της Γκριν προκάλεσε ένα κύμα χλευασμού στο Διαδίκτυο.

«Το γκαπάτσο είναι μια κρύα ντοματόσουπα. Η Γκεστάπο είναι η ναζιστική αστυνομική δύναμη. Κανένα από αυτά τα πράγματα δεν είναι σωστό», έγραψε στο Twitter ο πολιτικός συντάκτης Τζέικ Σέρμαν.