Υπεράκτια αιολικά πάρκα σχεδιάζει η INTRAKAT

Η ελληνική κατασκευαστική εταιρεία, ενώνει δυνάμεις με την βελγική PARKWIND
Eric Antoons, Co – CEO, ParkwindFrancois, Van Leeuw, Co – CEO, Parkwind, Λουκάς Λαζαράκης, CEO, Inkat EnergyΠέτρος Σουρέτης, CEO, Intrakat
Eric Antoons, Co – CEO, ParkwindFrancois, Van Leeuw, Co – CEO, Parkwind, Λουκάς Λαζαράκης, CEO, Inkat EnergyΠέτρος Σουρέτης, CEO, Intrakat
ΙΝΤΡΑΚΑΤ

Ακόμα πιο έντονα εισέρχεται η ΙΝΤΡΑΚΑΤ στον τομέα της ενέργειας, ο οποίος αποτελεί το παρόν, αλλά κυρίως το μέλλον και για τη χώρα μας.

Ο ελληνικός όμιλος κατασκευών, και με σημαντική διεθνή παρουσία, βασικό μέλος της Intracom Holdings, προσφέροντας προϊόντα υψηλών προδιαγραφών σε ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων στο οποίο περιλαμβάνονται Δημόσια Έργα Υποδομών, ΣΔΙΤ– Παραχωρήσεις, ΑΠΕ– περιβαλλοντικά & αναπτυξιακά έργα Ακίνητης Περιουσίας, διαθέτει σήμερα χαρτοφυλάκιο συνολικής ισχύος άνω του 1 GW. Παράλληλα, διεισδύει και στους σταθμούς αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με ανάπτυξη 9 αδειών.

Τώρα, συνεργαζόμενη με τη βελγική Parkwind, προχωρά και στα αιολικά πάρκα. Η ανεξάρτητη εταιρεία πράσινης ενέργειας που αναπτύσσει, χρηματοδοτεί και λειτουργεί υπεράκτια αιολικά πάρκα, έχοντας τέσσερα αιολικά πάρκα υπό επιχειρησιακή διαχείριση στην βελγική Βόρεια Θάλασσα και ένα πέμπτο το οποίο βρίσκεται επί του παρόντος υπό κατασκευή στην Γερμανία, η Parkwind, θα έχει σύντομα ισχύ άνω του 1 GW.

Αυτή η συμφωνία, εμπίπτει στο πλαίσιο της στρατηγικής διεθνούς επέκτασης της Parkwind και της αυξανόμενης ζήτησης για σημαντικά μεγαλύτερη ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Με έναν συνεργάτη σαν την Intrakat, γνωρίζουμε ότι διαθέτουμε ό,τι χρειάζεται για να προσφέρουμε στην Ελλάδα ό,τι καλύτερο υπάρχει στην υπεράκτια αιολική ενέργεια. Η συμπληρωματική φύση της συνεργασίας μας είναι το κλειδί για την ανάπτυξη μιας αξιόλογης πρότασης που μπορεί να δώσει ώθηση στην

υπεράκτια αιολική ενέργεια στην Ελλάδα. Είμαστε ευγνώμονες που έχουμε την ευκαιρία να αρχίσουμε να δουλεύουμε μαζί σε ένα περιβάλλον ανοιχτό και παραγωγικό», είπε ο François Van Leeuw, co-CEO της Parkwind, ενώ ο Πέτρος Σουρέτης, CEO της Intrakat και ο Λουκάς Λαζαράκης, CEO της Inkat Energy, επισήμαναν ότι: «Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης και επενδύσεων του ομίλου Intrakat στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, προχωράμε σε μία σημαντική, και πιστεύω εξαιρετικά δυναμική, στρατηγική συνεργασία με την Parkwind, μία καινοτόμο εταιρεία με ηγετική θέση στον χώρο των offshore wind farms. Η Ελλάδα, μέσα στα επόμενα χρόνια, θα αναπτύξει σε ευρεία κλίμακα αυτό τον τύπο αιολικών πάρκων, που έχει προφανή, πολλαπλά οφέλη. Με την τεχνογνωσία και εμπειρία της Intrakat και της Parkwind φιλοδοξούμε να γίνουμε leaders στον χώρο αυτό».