ΔΙΕΘΝΕΣ
01/09/2020 10:36 EEST

Επεσαν φίδια από την οροφή σπιτιού στην Αυστραλία

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως οι πολίτες θα πρέπει να περιμένουν περισσότερα τέτοια περιστατικά.

SBSArtDept via Getty Images

Φαντάζει με εφιάλτη και μάλιστα τον χειρότερο κάποιων. Πώς είναι άραγε να κάθεσαι αμέριμνος στο σπίτι σου και να πίνεις τον καφέ σου, ενώ δύο τεράστια φίδια πέφτουν ξαφνικά από τον όροφο της κουζίνας;

Την εν λόγω εμπειρία είχε ο συνταξιούχος, Ντέιβιντ Τάιτ από την Αυστραλία, ο οποίος την Δευτέρα είδε τα ερπετά να πέφτουν από το ταβάνι πριν γλιστρήσουν και τρέξουν προς την κρεβατοκάμαρα του και το σαλόνι.

Ο εκπαιδευτής φιδιών, Στίβεν Μπράουν είπε στην εκπομπή «Today» πως τα δύο φίδια ήταν αρσενικά και φάνηκε πως πάλευαν για ένα τρίτο, θηλυκό φίδι.

Το ένα είχε μήκος 2,8 μέτρα και το άλλο 2,5, ενώ και τα δύο φαίνεται πως ζύγιζαν 22 κιλά. Ο Μπράουν σημείωσε πως επρόκειτο για δύο από τα μεγαλύτερα και πιο παχιά ερπετά που έχει δει στη ζωή του.

Το τρίτο φίδι δεν έχει ακόμα εντοπιστεί, προκαλώντας ανησυχίες πως βρίσκεται ακόμα κάπου στο σπίτι. Τα άλλα δύο μεταφέρθηκαν σε ένα δάσος που βρίσκεται κοντά στην οικία του Τάιτ.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν έχει ξαναδεί ποτέ τέτοια ερπετά στην περιοχή του. «Εδώ γύρω έχουμε πολλούς θάμνους, αλλά ποτέ δεν είχα δει κάτι τέτοιου μεγέθους», είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, οι ειδικοί επισημαίνουν πως καθώς ο καιρός περνά, οι Αυστραλοί θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για περισσότερα τέτοια περιστατικά, δεδομένου ότι τα φίδια βγαίνουν από την περίοδο της χειμερίας νάρκης στην οποία βρίσκονταν.

Για τους αλιευτές φιδιών η περίοδος είναι ευλογία.

(Με πληροφορίες από Guardian)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post