Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στο WhatsApp

«Λύσαμε το πρόβλημα και ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας Meta Platforms.
DADO RUVIC via REUTERS

Ο όμιλος Meta (πρώην Facebook) ανακοίνωσε πριν από λίγο πως διόρθωσε τη βλάβη που έπληξε σε παγκόσμιο επίπεδο την εφαρμογή μηνυμάτων του WhatsApp και προκάλεσε προβλήματα στην αποστολή και τη λήψη μηνυμάτων για χιλιάδες χρήστες.

«Γνωρίζουμε πως οι άνθρωποι δυσκολεύτηκαν σήμερα να στείλουν μηνύματα στο WhatsApp», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του Meta. «Λύσαμε το πρόβλημα και ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση».

Νωρίτερα η δημοφιλής εφαρμογή μηνυμάτων WhatsApp είχε σταματήσει να λειτουργεί για πολλούς χρήστες σε όλο τον κόσμο. Με τους χρήστες στην Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Νότια Αφρική και την Ασία να αναφέρουν προβλήματα στην αποστολή και τη λήψη κειμένων και βίντεο.

«Γνωρίζουμε ότι μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή πρόβλημα για να στείλουν μηνύματα και εργαζόμαστε για να αποκαταστήσουμε τη WhatsApp για όλους το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας Meta Platforms στην οποία ανήκει η WhatsApp.Στη Γαλλία έχουν καταγραφεί περίπου 9.540 προβλήματα τις τελευταίες 24 ώρες.

Κατά τις 10:50 ώρα Ελλάδας, ο ιστότοπος αναφοράς βλαβών Downdetector έδειξε ότι περισσότεροι από 68.000 χρήστες είχαν αναφέρει προβλήματα με την εφαρμογή στο Ηνωμένο Βασίλειο και 9.540 στη Γαλλία. Προβλήματα αναφέρθηκαν επίσης από 19.000 ανθρώπους στη Σιγκαπούρη και από 15.000 στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι χρήστες αδυνατούν να στείλουν μηνύματα ή να συνδεθούν με την υπηρεσία.

Προβλήματα στη χρήση της εφαρμογής WhatsApp ανέφεραν και οι χρήστες στην Ελλάδα λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Downdetector τα προβλήματα επικεντρωνόντουσαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τους χρήστες ν’ αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα κυρίως στη σύνδεση αλλά και την αποστολή μνημάτων.

Ο Downdetector καταγράφει τις βλάβες συγκεντρώνοντας αναφορές από αριθμό πηγών. Η βλάβη είναι πιθανό να έχει δημιουργήσει προβλήματα σε μεγάλο αριθμό χρηστών.

«Οι αναφορές των χρηστών δείχνουν πως η Whatsapp αντιμετωπίζει προβλήματα από τις 9:17» (10:17 ώρα Ελλάδας), ανέφερε ο ιστότοπος, καταγράφοντας χιλιάδες αναφορές από χρήστες.

Το hashtag #whatsappdown περιλαμβανόταν σήμερα σε περισσότερα από 70.000 μηνύματα στο Twitter.

Η εφαρμογή έχει γίνει ένα κρίσιμης σημασίας μέσο επικοινωνίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το Φεβρουάριο 2020 ξεπέρασε τα δύο δισεκατομμύρια χρήστες σ′ όλο τον κόσμο και είναι μία από τις δημοφιλέστερες δωρεάν πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων στον κόσμο. Όταν η Whatsapp είχε πάψει να λειτουργεί για ώρες τον Οκτώβριο εξαιτίας βλάβης, είχαν πληγεί οι συναλλαγές από τα κρυπτονομίσματα μέχρι το πετρέλαιο, πριν οι συναλλασσόμενοι αρχίσουν να χρησιμοποιούν εναλλακτικές πλατφόρμες όπως η Telegram.

Η σημερινή βλάβη της εφαρμογής σημειώθηκε στη διάρκεια εορταστικής περιόδου στην Ινδία -τη μεγαλύτερη αγορά της σε αριθμό χρηστών-, όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ακόμη περισσότερο απ′ ό,τι συνήθως την πλατφόρμα για να στείλουν ευχές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, AFP, ΕΡΤ News, Reuters