ΥΠΕΞ: Κανένα ζήτημα επανάληψης των διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία

Διαψεύδει τα περί επαφών Σουρανή - Καλίν.
Eurokinissi

Σε κατηγορηματική διάψευση του σημερινού (10/12) πρωτοσέλιδου της εφημερίδας Δημοκρατία που κάνει λόγο για μυστική επικοινωνία της διπλωματικής συμβούλου του Πρωθυπουργού, Ελένης Σουρανή, με τον εκπρόσωπο του Τούρκου Προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, προέβη το υπουργείο Εξωτερικών, διαμηνύοντας ότι «ζήτημα πρότασης επανάληψης των διερευνητικών συνομιλιών προς την Τουρκία ούτε τέθηκε ούτε υπάρχει».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, «ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας είχε χθες, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες, μακρά συνεργασία με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Διπλωματική του Σύμβουλο κα Ελένη Σουρανή, σχετικά με θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ζήτημα πρότασης επανάληψης των διερευνητικών συνομιλιών προς την Τουρκία ούτε τέθηκε ούτε υπάρχει, εφόσον η γειτονική χώρα δεν αποδείξει την αλλαγή συμπεριφοράς της με συγκεκριμένες ενέργειες, όπως και με την αποφυγή προκλήσεων, σε βάθος χρόνου».

Και καταλήγει: «Κατά συνέπεια, το σημερινό δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται σε επαφές με την τουρκική πλευρά ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Δημοφιλή