ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22/12/2017 17:55 EET | Updated 22/12/2017 17:56 EET

Υπεγράφη το προεδρικό διάταγμα για το Ελληνικό. Πότε θα ξεκινήσουν τα πρώτα έργα

Το ΣτΕ θα δώσει το τελεσίδικο «πράσινο» φως

LAMDA DEVELOPMENT

Υπεγράφη σήμερα από τους αρμόδιους υπουργούς Γιώργο Σταθάκη, Κατερίνα Παπανάτσιου, Σωκράτη Φάμελλο και Λυδία Κονιόρδου,το προεδρικό διάταγμα για τις χρήσεις και τους όρους δόμησης για το Ελληνικό που εγκρίθηκε χθες από την κυβέρνηση.

Η εξέλιξη αυτή στην επένδυση, έπειτα από μήνες καθυστερήσεων και κωλυσιεργιών, έφερε αλυσιδωτές εξελίξεις σε επενδυτικό επίπεδο καθώς χθες, όπως ανέφερε η Καθημερινή, επενδυτικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν με 50% έκαστος η Olympia Group του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού και συμφέροντα της οικογενείας του φαρμοκοβιομήχανου Βασίλη Κάτσου, εξαγόρασαν το 12,8% του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development, ενώ σήμερα τα Αττικά Πολυκαστήματα (όμιλος Folli Follie, Kων. Λαμπρόπουλος, κ.α.). απέκτησαν ένα επιπλέον 0,63%, δηλαδή 500.000 τεμάχια, από την ίδια την εταιρεία.

Όπως τονίζει σε δημοσίευμά του in.gr, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, η Lamda επικαιροποίησε τη σύνθεση του μετοχολογίου της. Σύμφωνα με αυτήν, η εταιρεία απομένει πλέον με ποσοστό 2% επί συνολικού αριθμού 79.721.775 μετοχών, με την Lamda Holdings να ελέγχει το 51%, τους ξένους θεσμικούς επενδυτές το 29%, τους έλληνες ιδιώτες το 11% και τους έλληνες θεσμικούς το 7%.

Χωρίς αλλαγές οι όροι δόμησης. Πέρασαν οι ουρανοξύστες

Σύμφωνα με το in.gr, το τελικό κείμενο του προεδρικού διατάγματος δεν εμπεριέχει ουσιαστικές αλλαγές ως προς τους όρους δόμησης συγκριτικά με το αρχικό master plan του επενδυτή, ενώ παραμένουν ως έχουν και τα ύψη των έξι ουρανοξυστών (έως 200 μέτρα έκαστος από την επιφάνεια της θάλασσας), όπως και των άλλων κτιρίων (50-70 μέτρων έκαστο).

Αναμένεται το «πράσινο» φως από το ΣτΕ

Μετά και την τελευταία εξέλιξη της υπογραφής του προεδρικού διατάγματος από τους αρμόδιους υπουργούς, απομένει να κατατεθεί ως τις 28 Δεκεμβρίου προς έγκριση στο ΣτΕ, το οποίο και θα δώσει το τελεσίδικο «πράσινο φως» ώστε να ξεκινήσει η επένδυση. Στην περίπτωση που το ΣτΕ δεν καθυστερήσει την απόφασή του και επιλυθούν όλες οι εκκρεμότητες, τα πρώτα εκσκαφικά έργα θα ξεκινήσουν μέσα στο 2018.

Τσίπρας: Κερδίσαμε ένα πρώτο μεγάλο στοίχημα ταχύτητας και αποτελεσματικότητας

«Σήμερα κερδίσαμε ένα πρώτο μεγάλο στοίχημα ταχύτητας και αποτελεσματικότητας», τόνισε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για το Ελληνικό, από τους αρμόδιους υπουργούς. Το ΠΔ «οδηγείται στο ΣτΕ, εντός του 2017, όπως ακριβώς προέβλεπε το αρχικό μας πλάνο», υπογράμμισε στην ίδια ανάρτηση ο κ. Τσίπρας. 

Φλαμπουράρης:Ο λόγος είναι πλέον στο ΣτΕ

Ως το σημαντικότερο βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό, χαρακτηρίζει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης την υπογραφή από τους αρμόδιους υπουργούς του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο εισηγήθηκε η γγ Δημόσιας Περιουσίας Πέτη Πέρκα, ως πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας.

Συγκεκριμένα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του ίδιου του υπουργού Επικρατείας, υπογράγτηκε το σχάδιο Π.Δ. από τους υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και Πολιτισμού & Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο και την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση κ. Φλαμπουράρης, το προς έγκριση σχέδιο αποτυπώνεται η ολοκλήρωση μιας πολύμηνης προσπάθειας της κυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου, όπως το αναδιαπραγματεύτηκε με τους επενδυτές και συνιστά απόδειξη της τήρησης των δεσμεύσεών της, αλλά και της εξακολουθητικής μάχης που δίνει καθημερινά με τις αγκυλώσεις, δημόσιες αλλά και ιδιωτικές.

«Ο λόγος είναι πλέον στο Συμβούλιο της Επικρατείας», τονίζει καταλήγοντας ο υπουργός Επικρατείας.

Sponsored Post