Επίσχεση εργασίας προαναγγέλλουν οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου

Είναι τρεις μήνες απλήρωτοι

Την πρόθεσή του να προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Μαρτίου εκφράζει, με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου και καταγγέλλει ότι οι συμβασιούχοι συμπληρώνουν τρεις μήνες απλήρωτοι.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου είναι σε αναμονή της εξόφλησης των μισθών του Δεκεμβρίου, του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου. «Παρά την αναγνώριση του ”ζητήματος” της μισθοδοσίας μας από μέρους του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και παρά τις συνεχείς υποσχέσεις για κανονικοποίηση των πληρωμών, η κατάσταση δεν έχει εξομαλυνθεί, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε οικονομική εξουθένωση», σημειώνεται.

Εξάλλου, το ΔΣ του Σωματείου κάνει λόγο για «μόνιμη εργασιακή επισφάλεια», η οποία είναι πιο έντονη «μετά τις μαζικές απολύσεις έμπειρου προσωπικού ορισμένου χρόνου τον Δεκέμβριο του 2017, που άφησε κενό στην Υπηρεσία Ασύλου επί τρεις μήνες» και μετά την «προαναγγελία νέων απολύσεων που δρομολογούνται για τον Μάιο του 2018».

Την αλληλεγγύη της στους συμβασιούχους εκφράζει και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, η οποία, σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι «πέρα από τις δυσχερείς συνθήκες εργασίας, τις ελλιπείς συνθήκες υγιεινής στους χώρους εργασίας, τις περικοπές ημερομισθίων σε περιπτώσεις αναρρωτικών αδειών και την εργασιακή ανασφάλεια που βιώνουν, με τις μαζικές απολύσεις του Δεκεμβρίου 2017 και τις δρομολογούμενες του Μαΐου 2018, οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου έχουν περιέλθει σε οικονομικό τέλμα. Για το τέλμα αυτό, υπεύθυνο είναι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής».

Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρουν, πάντως, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι γίνονται προσπάθειες, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας, να λυθούν κάποια τεχνικά ζητήματα, ώστε να προχωρήσουν και να ομαλοποιηθούν οι πληρωμές.

Δημοφιλή