ΠΟΛΙΤΙΚΗ
04/09/2018 09:58 EEST | Updated 04/09/2018 13:02 EEST

Τσίπρας: «Το Μάτι δεν θα ξεχαστεί, είμαι εδώ για να σας ακούσω»

Eurokinissi

Το Μάτι επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συναντηθεί με κατοίκους της περιοχής και να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης των μέτρων αποκατάστασης των ζημιών από τις πυρκαγιές

Ο πρωθυπουργός κάθισε σε μία άτυπη σύσκεψη μαζί με την συντονιστική επιτροπή των κατοίκων, κυβερνητικά και υπηρεσιακά στελέχη, στον φούρνο-καφέ, που βρίσκεται σε κεντρική διασταύρωση στο Μάτι.

«Είμαι εδώ για να δώσω το μήνυμα ότι το Μάτι δεν θα ξεχαστεί μετά το πέρας της θλιβερής δημοσιότητας των πρώτων ημερών. Είναι ένα στοίχημα να αναγεννηθεί. Να προστατευτούν οι ιδιοκτήτες, οι κάτοικοι, αλλά και να αντιμετωπιστούν χρόνιες στρεβλώσεις και παθογένειες στην περιοχή» σημείωσε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος προς τους κατοίκους.

Υπογράμμισε ότι «για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται κινητοποίηση και των ενεργών πολιτών που πήραν στις πλάτες τους αυτή την προσπάθεια, χρειάζεται όμως και η συνεισφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτή την προσπάθεια». Μίλησε για τη στρέβλωση του να έχουμε μια περιοχή που η μισή ανήκει σε έναν δήμο και η άλλη μισή σε έναν άλλον, τονίζοντας ότι μέχρι το γεγονός αυτό να αντιμετωπιστεί, χρειάζεται συνεργασία ανάμεσα στις δύο δημοτικές Αρχές και την Περιφέρεια.

Θύμισε ότι στη συνάντηση της 6ης Αυγούστου συζήτησαν μεταξύ άλλων και το ζήτημα των μετρήσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ποιότητας του αέρα που αναπνέουν στην περιοχή. Ζήτημα που έθεσαν εκ νέου οι κάτοικοι και για το οποίο εγείρουν ανησυχία. Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η κινητοποίηση επ′ αυτού ήταν άμεση και πώς το κρίσιμο από δω και πέρα είναι η διασφάλιση της παρουσίας των ανθρώπων που ζουν εδώ μόνιμα, με στόχο «να ξαναδώσουμε πνοή και ζωή στο Μάτι». Υπογράμμισε τον στόχο «να κάνουμε ότι περνά απ′ το χέρι μας να διασφαλίσουμε τις ομαλές συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που διαμένουν στο Μάτι μόνιμα».

EUROKINISSI/

 

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην περιοχή που καταστράφηκε από τις φονικές πυρκαγιές Ιουλίου.  

Κατά την επίσκεψή του, ο  Αλέξης Τσίπρας συνοδευόταν από την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, τον Υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, ενώ στην περιοχή βρέθηκε και ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.


EUROKINISSI/

 

Η υλοποίηση των μέτρων της κυβέρνησης για την ανακούφιση των πληγέντων και οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών είναι το ζητούμενο για την κυβέρνηση, καθώς οι κάτοικοι περιμένουν με αγωνία τον χειμώνα.

Σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Τσίπρας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι από τις αιτήσεις για το επίδοαμ των 5.000 υπάρχει ένα ποσοστό περίπου 25% που δεν έχει ακόμα διεκπεραιωθεί εξαιτίας γραφειοκρατικών λόγων, π.χ. πολλαπλές ιδιοκτησίες, λάθος στις αιτήσεις.

Eurokinissi