Επιστήμονες ανακάλυψαν τον τρόπο που μπορείτε να ακούσετε τις φάλαινες και τα δελφίνια απευθείας από τα βάθη του ωκεανού

Επιστήμονες ανακάλυψαν τον τρόπο που μπορείτε να ακούσετε τις φάλαινες και τα δελφίνια απευθείας από τα βάθη του ωκεανού

Εάν θέλετε κάτι εναλλακτικό από το συνηθισμένο soundtrack ήχων του περιβάλλοντος που ακούτε στη δουλειά, το Ερευνητικό Ινστιτούτο του Ενυδρείου στον Κόλπο του Monterey σας έχει καλύψει. Όπως αναφέρει και το Mashable, οι επιστήμονες εκεί μεταδίδουν απευθείας από τα βάθη του ωκεανού, ήχους που καταγράφηκαν 18 μίλια από την ακτή του Monterey Bay, στην Καλιφόρνια.

Οι απόκοσμοι θόρυβοι των βυθών του ωκεανού «συλλαμβάνονται» χρησιμοποιώντας ένα υποβρύχιο μικρόφωνο που ονομάζεται υδρόφωνο, το οποίο οι επιστήμονες τοποθέτησαν το 2015 στα 1000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια. Για περισσότερο από δύο χρόνια, οι ερευνητές χρησιμοποιούσαν το εργαλείο για να παρακολουθούν τη δραστηριότητα στα γύρω νερά, και τώρα δίνουν την ευκαιρία αυτή και στο κοινό μεταδίδοντας τις ηχογραφήσεις στο YouTube.

Ο ήχος αποτελείται κυρίως από λευκό θόρυβο, αλλά αν συγκεντρωθείτε για αρκετή ώρα, θα ακούσετε σημάδια ζωής, τόσο ανθρώπων όσο και ζώων. Το μικρόφωνο καταγράφει τις γκρίνιες των φαλαινών, τα τριξίματα των δελφινιών, ακόμα και ήχους από την επιφάνεια όπως τον άνεμο, τα κύματα και τα σκάφη που περνούν από πάνω. Οι υψηλής συχνότητας θόρυβοι πιθανότατα ταξίδευσαν όχι παραπάνω από λίγα μίλια για να φτάσουν στο υδρόφωνο, ενώ οι χαμηλότεροι ήχοι μπορεί να προέρχονταν από πολύ μεγαλύτερη απόσταση από εκεί που καταγράφηκαν.

Οι ηχογραφήσεις στο βυθό της θάλασσας μπορούν να βοηθήσουν τους ερευνητές να κατανοήσουν καλύτερα τη μυστική ζωή των θαλάσσιων ζώων, αλλά μπορούν επίσης να προσφέρουν ένα χαλαρωτικό soundtrack για όσους χρειάζονται μουσική υπόκρουση. Αν δεν έχετε την υπομονή να περιμένετε να ακούσετε ζωντανά τα καλέσματα των ζώων, μπορείτε να επισκεφθείτε την αίθουσα ακρόασης του MBARI για να επιλέξετε ατομικά ηχητικά κομμάτια.

Πηγή: Mental Floss