Επίταξη ιατρών από την κυβέρνηση. Αρχίζει η επίδοση των φύλλων μετά την άρνηση να συνδράμουν στο ΕΣΥ

Αφορά 200 συνολικά ιδιώτες ιατρούς. Παρά τις εκκλήσεις της κυβέρνησης δεν υπήρξε η αναγκαία ανταπόκριση.
LOUISA GOULIAMAKI via AFP via Getty Images

Στην επίταξη των ιδιωτών ιατρών προχώρησε τελικά η κυβέρνηση προκειμένου να συνδράμουν με τις υπηρεσίες τους το Εθνικό Σύστημα Υγείας το προσωπικό των νοσοκομείων της Αττικής που δίνουν άνιση μάχη με ένα τεράστιο κύμα ασθενών με Covid-19.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Κωτσιόπουλο, ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας του Υπ.Υγείας, o οποίος μίλησε στην ERT, η επίδοση των 200 φύλλων επίταξης έχει αρχίσει και οι ιατροί που επιτάσσονται θα απασχοληθούν για τουλάχιστον ένα μήνα επί αμοιβής. Μέχρι το βράδυ της Κυριακής είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Πολιτείας μόλις 61 γιατροί ενώ είχε ζητηθεί η συνδρομή 200. Αλλά ο κ.Κωτσιόπουλος ανέφερε πως η επίταξη αφορά 200 άτομα άρα το ΕΣΥ, όπως είπε, ενισχύεται με 260 ιδιώτες ιατρούς.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση - έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19.

Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική».

Δημοφιλή