ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/02/2018 07:59 EET

Επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη. Ποιοι ανέλαβαν την ευθύνη

SOOC

Την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές και συνθήματα στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη ανέλαβαν «αναρχικοί/αναρχικές» με κείμενό τους το οποίο δημοσιεύτηκε το βράδυ του Σαββάτου σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Συγκεκριμένα στο κείμενο αναφέρουν:

Σήμερα το μεσημέρι μερικές συντρόφισσες και σύντροφοι παρεμβήκαμε στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, γράφοντας στην πρόσοψη: «Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της πλατείας Συντάγματος». Στη συνέχεια πετάξαμε μπογιές και αποχωρήσαμε.

Ο Μίκης θα είναι αύριο κεντρικός ομιλητής στο «συλλαλητήριο για το Μακεδονικό», παίρνοντας θέση στην ανασυγκρότηση του εθνικού κορμού, μαζί με όλο τον εθνικιστικό, πατριωτικό συρφετό, την ίδια ώρα που η επίθεση στους “από τα κάτω” εντείνεται με αντιαπεργιακούς νόμους, πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών κλπ συμβάλλοντας στην γενικότερη υποτίμηση των ζωών μας…

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

αναρχικές/αναρχικοί

Υπενθυμίζουμε ότι η επίθεση αναρχικών με μπογιές στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη στο λόφο Φιλοπάππου πραγματοποιήθηκε χθες λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι. 

Οι αναρχικοί εμφανίστηκαν έξω από το σπίτι του μουσικοσυνθέτη, έριξαν τις μπογιές στην πρόσοψη και έγραψαν συνθήματα εναντίον του Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τη σημερινή προγραμματισμένη ομιλία του στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος.

Οι νεαροί διέφυγαν στα γύρω στενά, χωρίς να εντοπιστούν από τους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο.

«Είμαι Ήρεμος και Έτοιμος», απάντησε από την πλευρά του ο Μίκης Θεοδωράκης μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφους ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

Τέλος, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την επίθεση στο σπίτι του διάσημου μουσικοσυνθέτη