ΔΙΕΘΝΕΣ
11/10/2019 15:55 EEST | Updated 11/10/2019 16:11 EEST

Επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Μάντσεστερ με πέντε τραυματίες – Τι είπε αυτόπτης μάρτυρας

Δυο χρόνια μετά την πολύνεκρη επίθεση του Μάντσεστερ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 22 άτομα.

Anthony Devlin via Getty Images

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο στο Μάντσεστερ, στη βόρεια Αγγλία, δήλωσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας, η οποία ηγείται των ερευνών για το περιστατικό που έγινε στο εμπορικό κέντρο Arndale, το οποίο έχεi εκκενωθεί.

«Ένας άνδρας ηλικίας περίπου 40 ετών έχει συλληφθεί ως ύποπτος για σοβαρή επίθεση. Έχει τεθεί υπό κράτηση προκειμένου να ανακριθεί», ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της ευρύτερης περιοχής του Μάντσεστερ.

Φωτογραφίες που ελήφθησαν από το σημείο και αναρτήθηκαν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αστυνομικούς να χρησιμοποιούν όπλο αναισθητοποίησης σε έναν άνδρα. Ο άνδρας είναι περίπου 40 ετών. Η κατάσταση της υγείας των θυμάτων δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα.

Anthony Devlin via Getty Images

Ο Φρέντι Χούλντερ, 22 ετών, που βρισκόταν στο εμπορικό κέντρο, δήλωσε στη βρετανική έκδοση της HuffPost, ότι ξαφνικά άκουσε μια τρεμάμενη γυναικεία φωνή να του λέει ότι «ένας άνδρας έτρεξε στο μέρος της και προσπάθησε να με σκοτώσει με ένα μαχαίρι». Εκείνος ανέφερε ότι ήταν τυχερή που φορούσε χοντρό σακάκι, ενώ πίστευε ότι το μαχαίρι ήταν ψεύτικο.

Ανέφερε επίσης ότι το εμπορικό εκκενώθηκε αρκετά λεπτά αργότερα, ενώ αντιλήφθηκε ότι ένα από τα θύματα ήταν καλυμμένο με κουρτίνα χωρίς να καταλάβει αν είναι βαριά τραυματισμένος ή νεκρός.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Manchester Evening News , John Scheerhout , τουλάχιστον ένα από τα θύματα έχει μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Η επίθεση έρχεται δυο χρόνια μετά την πολύνεκρη επίθεση του Μάντσεστερ που στοίχισε τη ζωή σε 22 άτομα τον Μάιο του 2017 σε συναυλία της Αριάνα Γκράντε, κοντά στο εμπορικό Arndale.

 

Πηγή: HuffPost UK

Sponsored Post