Επίθεση στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ.: Οι κουκουλοφόροι ήξεραν την αλλαγή βάρδιας

«Η επιλογή μας δεν ήταν διόλου τυχαία».
Eurokinissi

Την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων που έλαβε χώρα στις 7 Νοεμβρίου, με στόχο άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που συνόδευαν διμοιρία των ΜΑΤ που φυλούσε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια, ανέλαβε με κείμενό της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναρχική ομάδα που υπογράφει ως «Σύντροφοι, Συντρόφισσες».

Ο συντάκτης αναφέρει ότι «το βράδυ της Πέμπτης 7 Νοέμβρη 2019, επιλέξαμε να επιτεθούμε στην κλούβα των ΜΑΤ που στρατοπεδεύει στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ, και στη μηχανοκίνητη ομάδα ΔΙΑΣ που τη συνόδευε την ώρα της αλλαγής βάρδιας. Η επιλογή μας αυτή δεν ήταν διόλου τυχαία. Επιλέξαμε να στήσουμε καρτέρι στα κωλόπαιδα των ΜΑΤ και στα τσουτσέκια της ομάδας ΔΙΑΣ, και να τους επιτεθούμε εμπρηστικά από δύο σημεία, καταστρέφοντας τις μηχανές τους, τραυματίζοντας τρεις απ′ αυτούς, κι επιχειρώντας παράλληλα να κάψουμε και την κλούβα που ακινητοποιήθηκε στην οδό Ερεσσού».

Η ομάδα δηλώνει ότι η επίθεση αποτελεί «απάντηση» στις «προσαγωγές στο σωρό, απόπειρα εισβολής στο καφενείο της πλατείας, βασανιστήρια κατά αγωνιστών, πνίξιμο της γειτονιάς στα χημικά».

Τέλος ο συντάκτης εκφράζει την αλληλεγγύη της ομάδας στον Βαγγέλη Σταθόπουλο, ο οποίος προφυλακίστηκε μετά τη σύλληψή του από την Αντιτρομοκρατική το περασμένο Σάββατο.

Δημοφιλή