ΔΙΕΘΝΕΣ
14/02/2019 14:51 EET | Updated 14/02/2019 17:09 EET

Αλβανία: Εριξαν μελάνι στα μούτρα του Έντι Ράμα στη Βουλή

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλβανός Πρωθυπουργός δέχεται επίθεση.

Reuters

Το κοινοβούλιο της Αλβανίας ανέστειλε την Πέμπτη συνεδρίαση για την ένταξη της γειτονικής Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, όταν ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Έντι Παλόκα, έριξε μελάνι στον Πρωθυπουργό, Έντι Ράμα.

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Γκραμόζ Ρούτσι, απέκλεισε τον βουλευτή Παλόκα από την συζήτηση μετά από αυτήν την κίνηση, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε να βγει από την αίθουσα με αποτέλεσμα να σταματήσει η συνεδρίαση.

Florion Goga / Reuters

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Δημοκρατικού κόμματος, η ενέργεια του βουλευτή τους οφείλεται στις συνεχείς κοροϊδίες του Ράμα προς εκείνον σε προηγούμενες συνεδριάσεις.

«Ο Έντι Παλόκα έριξε στον Έντι Ράμα μελάνι, αφού ο Πρωθυπουργός δεν σταματούσε να τον κοροϊδεύει για τον τρόπο που μιλούσε. Η επίθεση που δέχτηκε, ήταν η απάντηση του Παλόκα για τον εκφοβισμό που δεχόταν. Μάρτυρες σε αυτό είναι όλοι οι πολίτες», αναφέρει το κόμμα στην αλβανική εφημερίδα Telegrafi.

Η συνεδρίαση διαταράχθηκε όταν ο Λουλζίμ Μπάσα, επικεφαλής του Λημοκρατικού Κόμματος, άρχισε να επικρίνει σκληρά την αριστερή κυβέρνηση για διαφθορά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλβανός Πρωθυπουργός δέχεται επίθεση στο Κοινοβούλιο την ώρα που βρίσκεται στο βήμα. Δύο μήνες πριν, ο βουλευτής του Δημοκρατικού κόμματος, Έντρι Χάσα, πέταξε ένα αυγό που βρήκε στόχο το σακάκι του Έντι Ράμα.

 

(Με πληροφορίες από Telegraphi, Washington Post)

 

Sponsored Post