Υπόθεση μικρής Μελίνας: Ένοχη κατά πλειοψηφία η αναισθησιολόγος για το θάνατο της 4χρονης

Της αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά, αυτό του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Ένοχη, κατά πλειοψηφία, κρίθηκε πριν από λίγο, από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, η αναισθησιολόγος για την υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, η οποία εισήχθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου για μια χειρουργική επέμβαση «ρουτίνας» και έχασε τη ζωή της.

Στην αναισθησιολόγο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, ενώ της αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά, αυτό του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, η κατηγορούμενη δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων επί τετράωρο από την έδρα του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημμάτων, ενώ υπήρξαν και στιγμές που υπερασπιζόμενη την αθωότητά της ξέσπασε.

«Θα το λέω μέχρι να πεθάνω. Το παιδί δεν έμεινε δευτερόλεπτο χωρίς να λαμβάνει επαρκή οξυγόνωση. Τι πιστεύετε ότι έκανα; Θεέ μου βοήθα; Ή καθόμουν και έβλεπα το παιδί να πεθαίνει και έκανα το σταυρό μου;» είπε στην απολογία της.

«Δεν μπορεί όλοι οι άλλοι γιατροί να λένε ψέματα για να με υποστηρίξουν. Το παιδί είχε και τα τρία συμπτώματα. Βρογχοσπασμό, βραδυκαρδία και υπόταση που δείχνουν ξεκάθαρα αναφυλακτικό σοκ» πρόσθεσε.

Την οικογένεια της άτυχης Μελίνας εκπροσωπεί ο δικηγόρος Γιώργος Κοκοσάλης, ενώ συνήγοροι υπεράσπισης της αναισθησιολόγου είναι η Αλεξάνδρα Σπανάκη και ο Γιώργος Στειακάκης. Σε δήλωσή της, η κυρία Σπανάκη ανέφερε:

«Η εντολέας μας απήντησε ενδελεχώς, με ακρίβεια και επιστημονική επάρκεια σε όλες τις ερωτήσεις που της απηύθυνε το δικαστήριο κατά την πολύωρη απολογία της. Περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την θεραπευτική αντιμετώπιση και δεν άφησε περιθώρια για το ότι ήταν ιατρικώς ενδεδειγμένη».

«Ο θάνατος του παιδιού τη συγκλόνισε ως γιατρό και ως άνθρωπο αλλά δε θα μπορούσε με κανέναν τρόπο να τον αποτρέψει εφόσον ήταν αποτέλεσμα της καταστροφικής επίδρασης της αναφυλακτικης αντίδρασης στον οργανισμό του».

“Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και αναμένουμε την απόφαση”, δήλωσε λακωνικά ο Γιώργος Κοκοσάλης.

Με πληροφορίες από cretalive.gr και dikastiko.gr