ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17/09/2019 18:36 EEST | Updated 17/09/2019 18:40 EEST

Υπόθεση Novartis: Έρχεται Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο, έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Για «νέο φθηνό τακτικισμό» κάνουν λόγο στην Κουμουνδούρου.

Eurokinissi

Τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης με αντικείμενο την αναζήτηση ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis, θα εισηγηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική πλειοψηφία. 

«Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη» αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας. «Ο κ.Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες, αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

«Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της ιστορίας», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με συνεργάτες του.

Σημειώνεται ότι η Προανακριτική διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και για την υποβολή σχετικού αιτήματος απαιτείται η συγκέντρωση 30 υπογραφών.

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος φθηνός τακτικισμός 

Οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το σχέδιο Μητσοτάκη να ζητηθεί Προκαταρκτική Επιτροπή μόνο για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. «Ο Κ. Μητσοτάκης είναι διπλά δειλός. Και απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο και απέναντι στον εσωκομματικό του εφιάλτη» υπογραμμίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό «αν έχει το θάρρος, να προχωρήσει είτε σε εξεταστική είτε σε προανακριτική για όλους όσους κατονομάζει ο Α. Σαμαράς στη μήνυσή του και να μη ψάχνει τερτίπια για να ξεφύγει. Για να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία».


Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την μεθόδευση που ακολουθείται. Στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για «φαρσοκωμωδία» και «νέο φθηνό τακτικισμό». «Η φαρσοκωμωδία της απόπειρας να διωχθούν όσοι ανέδειξαν το σκάνδαλο της Novartis και όχι όσοι το διέπραξαν, τη στιγμή μάλιστα που η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε στάδιο δικαστικής διερεύνησης, συνεχίζεται με νέα επεισόδια. Ο νέος φθηνός τακτικισμός που φαίνεται να σκαρφίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης, όπως διέρρευσε από το Μαξίμου, είναι να μην αντιμετωπιστεί ενιαία η υπόθεση των μηνύσεων Σαμαρά- Βενιζέλου σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα», επισημαίνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.