Υποτροφίες «Ολυμπίας Οδού» από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Αφορά φοιτητές και φοιτήτριες των Τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών και Γεωλογίας.
.
.
Huffington Post

Μια ιδιαίτερα σημαντική ενέργεια πραγματοποιήθηκε από την Ολυμπία Οδό και το Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς υπογράφηκε σύμβαση θέσπισης υποτροφιών.

Η Ολυμπία Οδός θα χορηγήσει δύο ετήσιες υποτροφίες για διάστημα πέντε ετών αξίας 3.000 ευρώ σε φοιτητές και φοιτήτριες των Τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών και Γεωλογίας, επειδή είναι επιβεβλημένη η σύνδεση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την παραγωγή μεγάλων έργων υποδομής.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες του Πανεπιστημίου Πατρών στην Ολυμπία Οδό για την πρωτοβουλία της αυτή και να καλέσω προς αυτή την κατεύθυνση και άλλους φορείς, καθώς θεωρώ ότι η αναγνώριση και επιβράβευση της Αριστείας και των νέων ανθρώπων αποτελεί καθήκον όλων μας», ανέφερε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγητής Χρήστος Μπούρας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού Α.Ε. Δρ. Παναγιώτης Παπανικόλας, τόνισε ότι:

«Η σχέση της Ολυμπίας Οδού και της Γέφυρας, μέσω του μεγάλου μετόχου της VINCI, με το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκίνησε τη δεκαετία του ’90 με τη συμμετοχή των αξιότιμων καθηγητών Μιχάλη Φαρδή και Σταύρου Αναγνωστόπουλου, ως Συμβούλων του Υπουργείου στη μελέτη της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου. Έκτοτε είμαστε σε συνεχή συνεργασία, σε θέματα κυρίως τεχνολογικά.

Η Ολυμπία Οδός, για εμάς, είναι περισσότερα από ένας αυτοκινητόδρομος, είναι περισσότερα από τις μελέτες, την κατασκευή, τη συνέπεια στην αρτιότητα του έργου που παραδίδουμε:

Είναι αυτοί που την χρησιμοποιούν, είναι αυτοί που ζουν κατά μήκος της. Είμαστε όλοι εμείς που με εργαλείο τον αυτοκινητόδρομο, συμμετέχουμε στην ανάπτυξη του τόπου και εξασφαλίζουμε την ελεύθερη, εύκολη και ασφαλή μετακίνηση.

Είναι οι νέοι φοιτητές, Μηχανικοί και Γεωλόγοι, που σπουδάζουν, που εργάζονται και ονειρεύονται τη ζωή τους στα έργα του μέλλοντος. Όλοι αυτοί είναι πρωταγωνιστές του έργου!»

Πήγαινε στην αρχική σελίδα