ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
23/03/2021 16:36 EET

Επτά προορισμούς στην Ελλάδα έχει η Air France στο θερινό πρόγραμμα

Η γαλλική αεροπορική εταιρεία ενισχύει τη σύνδεση των δύο χωρών κατά τους θερινούς μήνες.

Air France

Αίρονται, σιγά σιγά οι περιορισμοί στα ταξίδια και όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, τόσο οι αεροπορικές εταιρείες εντάσσουν στο πρόγραμμά τους περισσότερους προορισμούς.

Η Air France, ανακοίνωσε ότι θα συνδέει το Παρίσι, με επτά προορισμούς στην Ελλάδα, γι αυτό το καλοκαίρι, και συγκεκριμένα: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Ρόδο και Ηράκλειο, οι οποίοι θα έχουν αφετηρία το αεροδρόμιο Charles de Gaulle.

Συγκεκριμένα, οι πτήσεις για Θεσσαλονίκη θα είναι δύο την εβδομάδα για το διάστημα από 04 Ιουνίου έως 04 Ιουλίου και τρεις την εβδομάδα, από 14 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου. Το δρομολόγιο για Μύκονο θα είναι τρεις φορές την εβδομάδα, από 01 Ιουνίου έως 03 Ιουλίου και δύο φορές από 12 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου.  H Σαντορίνη θα εξυπηρετείται με τέσσερις πτήσεις για το διάστημα 31 Μαΐου έως 04 Ιουλίου και με μία πτήση από 14 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου, ενώ για το Ηράκλειο της Κρήτης οι πτήσεις ξεκινούν στις 17 Απριλίου και θα διαρκέσουν έως τις 30 Οκτωβρίου, με συχνότητα που φτάνει και κάθε μέρα από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο. Τέλος, η Κέρκυρα και η Ρόδος εντάσσονται στο πρόγραμμα για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα.

Πάντως, εφόσον υπάρξει αυξημένη ζήτηση για το καλοκαίρι του 2021, προς τους ελληνικούς προορισμούς, ο όμιλος Air France – KLM αναμένεται να ενισχύσει το πρόγραμμα που έχει  ανακοινωθεί έως τώρα για το φετινό καλοκαίρι.

Οι νέες αυτές πτήσεις θα εξυπηρετήσουν παράλληλα και την αυξημένη ζήτηση των Ελλήνων ταξιδιωτών για προορισμούς στο εξωτερικό, τόσο από την Αθήνα όσο και από τα περιφερειακά αεροδρόμια.  Ειδικά για την υψηλή περίοδο (Ιούλιος - Αύγουστος) η σύνδεση της Αθήνας με το Παρίσι αναμένεται να φθάσει με την Air France και στις έξι πτήσεις σε καθημερινή βάση.

Πριν την πραγματοποίηση του ταξιδιού, η Air France συστήνει στους επιβάτες να ενημερώνονται για τους ισχύοντες περιορισμούς σε κάθε χώρα, ειδικά σε εκείνους που αφορούν στα COVID tests.

Η Air France για να εξασφαλίσει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας στην υγεία του προσωπικού και των επιβατών της, εφαρμόζει τα μέτρα υγείας Air France Protect, με ενισχυμένες διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης των αεροσκαφών πριν από κάθε αναχώρηση, θερμομέτρηση των επιβατών κατά την επιβίβαση προς συγκεκριμένους προορισμούς και χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.