ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/11/2020 14:41 EET | Updated 09/11/2020 15:10 EET

Ηράκλειο: Αγρια επίθεση σε υπαλλήλους καθαριότητας, επειδή τους εμπόδισαν την βόλτα

Αυστηρή δήλωση-καταδίκη της επίθεσης από τον δήμαρχο Β. Λαμπρινό.

Eurokinissi

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τρεις υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου που τα ξημερώματα, την ώρα της βάρδιας τους, δέχτηκαν την επίθεση ομάδας τουλάχιστον 15 ατόμων. Μάλιστα, ο ένας από αυτούς έχει σπάσει τη μύτη του.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου στις 3 τα ξημερώματα στην περιοχή του Εσταυρωμένου, όταν οι υπάλληλοι έκαναν αποκομιδή των απορριμμάτων.

Με μαγκούρες, αλλά και με τα ίδια τους τα χέρια, η ομάδα των νεαρών άρχισαν αναίτια να χτυπούν με μανία τους εργαζόμενους, ενώ στη συνέχεια έσπευσαν να εξαφανιστούν.

 

Τους εμπόδισαν την βόλτα

Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων καθαριότητας & εργατοτεχνιτών δήμου Ηρακλειου καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο την σωματική και λεκτική βία κατά των τριών εργαζόμενων:

«Εν καιρώ covid-19 καραντίνας, απαγόρευσης  κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες και όλα τα άλλα περιορίστικα μέτρα  για υγειονομικούς λόγους, φαίνεται ότι ορισμένους δεν τους πιάνει κανένα μέτρο και δρουν ανεξέλεγκτα καθώς οι άνανδροι  χτύπησαν τους εργαζόμενους  κατά την διάρκεια  της νυχτερινής αποκομιδής απορριμμάτων στην περιοχή του Τ.Ε.Ι καθώς θεώρησαν ότι εμποδίζουν τον δρόμο  στην νυχτερινή τους βόλτα στις τρεις το πρωί! Μετατρέποντας ένα μεροκάματο σε μεροκάματο του τρόμου αφού οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και τις ιατρικές γνωματεύσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι δηλώσεις του δημάρχου

«Γνωρίζοντας την επαγγελματική επάρκεια των στελεχών της τοπικής ΕΛΑΣ, αναμένω την γρήγορη σύλληψη και παραπομπή στη δικαιοσύνη των άνανδρων δραστών που επιτέθηκαν αναίτια και τραυμάτισαν τρεις εργαζόμενους της καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, σε ώρα υπηρεσίας. Στα θύματα της άνανδρης επίθεσης εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση, τόσον εμού όσο και ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος θα είναι δίπλα τους μέχρι το τέλος της περιπέτειάς τους. Με αφορμή το θλιβερό αυτό περιστατικό πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι τέτοιες συμπεριφορές, που θυμίζουν άλλες εποχές, δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρινός.

 

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, cretalive.gr)