Ερχεται τον Σεπτέμβριο το ανανεωμένο Citroen C5 Aircross

Με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, αλλά και με έκδοση Plug-in hybrid.
Citroen

Φρεσκαρισμένο, με περισσότερο εξοπλισμό και με παρακαταθήκη τα χαρακτηριστικά που το έκαναν ξεχωριστό ανάμεσα στον ανταγωνισμό, το ανανεωμένο C5 Aircross αναμένεται στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο.

Παραμένουν η κορυφαία ευρυχωρία, η πρακτικότητα που προσφέρει, τα 23 εκ. απόστασης από το έδαφος, και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Citroen Advanced Comfort.

Σχεδιαστικά, το ανανεωμένο C5 Aircross κοσμείται με μια νέα εκδοχή του λογότυπου της μάρκας, που εμφανίζεται τώρα σε μαύρη λάκα με χρώμιο, φέρει νέα φώτα ημέρας LED σε σχήμα V, ο αεραγωγός του προφυλακτήρα έχει επανασχεδιαστεί, όπως και τα πίσω φωτιστικά LED.

Citroen

Στο εσωτερικό, η νέα σχεδίαση της οθόνης αφής 10 ιντσών και της κεντρικής κονσόλας, ενισχύουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα της καμπίνας επιβατών, ενώ υπάρχει και ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών. Πιο εργονομική είναι, πλέον, η διάταξη των χειριστηρίων, με το νέο, κομψό και υψηλής τεχνολογίας e-Toggle επιλογέα ταχυτήτων, ένα νέο κουμπί επιλογής προγράμματος οδήγησης που ενσωματώνει τη λειτουργία Grip Control και, στις plug-in-υβριδικές εκδόσεις, τις τρεις επιπλέον επιλογές (Electric, Hybrid ή Sport).

Tο ανανεωμένο C5 Aircross θα προσφέρεται σε εκδόσεις βενζίνης 1.2 PureTech 130 με μηχανικό 6άρι ή αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, πετρελαίου 1.5 BlueHDi 130 με ίδια κιβώτια και Plug-In Hybrid 225, που συνδυάζεται με αυτόματο 8άρι κιβώτιο.

Citroen

Ειδικά η Plug-in Hybrid έκδοση, αποτελείται από κινητήρα βενζίνης και ηλεκτρικό μοτέρ, με συνολική ισχύ 225 ίππους, που επιτρέπει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση έως 55 χλμ. και με ταχύτητα έως και 135 χλμ./ώρα, προσφέρει άμεσα διαθέσιμη ροπή, της τάξης των 320 Nm. Με μηδενικές εκπομπές CO2 δίνει την ελευθερία πρόσβασης σε αστικές περιοχές όπου απαγορεύονται τα οχήματα με κινητήρα βενζίνης και πετρελαίου.

Σε τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, διαθέτει 20 συστήματα, μεταξύ των οποίων και το Highway Driver Assist, ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, που συνδυάζει το Adaptive Cruise Control με τη λειτουργία Stop & Go και το σύστημα Active Lane Departure Warning.